2012-es év receptjei

Áldos

Áldos Hozzávalók: (10 liter vízhez) 10 dkg kamillavirág, 1 kg vöröshagyma, 3 kg sárgarépa, 1...

Tovább

Balatoni halászlé

Balatoni halászlé Hozzávalók: (4 személyre) az alapléhez 1 kg vegyes balatoni hal (busa, ponty, harcsa),...

Tovább

Bátyai torta

Bátyai torta Hozzávalók: 12 tojás, 30 dkg vágott dió, 30 dkg cukor, 4 evőkanál méz,...

Tovább

Betyárgombóc leves

Betyárgombóc leves Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál sertészsír, 25 dkg sárgarépa, 15 dkg...

Tovább

Bodzafánk

Bodzafánk Hozzávalók: 1 kg liszt, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 3 tojás, 5 dkg élesztő,...

Tovább

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 teáskanál só, 4 evőkanál étolaj, 1 púpos evőkanál...

Tovább

Bugyelláris pogácsa

Bugyelláris pogácsa Hozzávalók: 60 dkg krumpli, másfél teáskanál só, 15 dkg sertészsír, 25 dkg liszt....

Tovább

Citromtorta

Citromtorta Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 6 csapott evőkanál porcukor, 6 púpos evőkanál liszt, 1...

Tovább

Diós kevert

Diós kevert Hozzávalók: (egy kisebb tepsi süteményhez) 4 tojás, 7 evőkanál porcukor, 8 dkg sertészsír,...

Tovább

Dunai halászlé

Dunai halászlé Hozzávalók: (20 főre) 6 kg ponty, 3 kg szürke harcsa, 18 fej vöröshagyma,...

Tovább

Fatörzs

Fatörzs Hozzávalók: 7 tojás, 4 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál dió, 2 evőkanál...

Tovább

Gesztenyés kalács

Gesztenyés kalács Hozzávalók: (3 rúdhoz) 1 kg (tönköly) liszt, 5 dkg élesztő, 1 liter tej,...

Tovább

Gombás palacsinta

Gombás palacsinta Hozzávalók: 10 dkg darált sertéshús, 50 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás,...

Tovább

Grízes lángos

Grízes lángos Hozzávalók: (2 lángoshoz) a krémhez: másfél liter tej, 10 dkg cukor, 2 vaníliás...

Tovább

Halas rétes

Halas rétes Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 db színes paprika, 2 paradicsom, 1...

Tovább

Hangyaboly torta

Hangyaboly torta Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 8 evőkanál cukor. A...

Tovább

Hentes borda

Hentes borda Hozzávalók: 20 dkg sonka, 10 dkg vékonyra vágott szalonna, 15 dkg ecetes uborka,...

Tovább

Hideg szőlőleves

Hideg szőlőleves Hozzávalók: másfél kg szőlő, 3 evőkanál cukor, néhány darab egész fahéj és szegfűszeg,...

Tovább

Húsos papucs

Húsos papucs Hozzávalók: A töltelékhez: 40 dkg sertéscomb, 3 vöröshagyma, fél zöldpaprika, fél paradicsom, fél...

Tovább

Káposztás pörkölt

Káposztás pörkölt Hozzávalók: 2,5 kg fejes káposzta, 6 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1...

Tovább

Kekszes krémes

Kekszes krémes Hozzávalók: az alaphoz: 50 dkg háztartási keksz, 50 dkg darált keksz, 40 dkg...

Tovább

Kevert kőtt

Kevert kőtt Hozzávalók: 30 dkg liszt, másfél dl tej, 4 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő,...

Tovább

Komlóskai lepcsák

Komlóskai lepcsák Hozzávalók: 80 dkg krumpli, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1...

Tovább

Kukorica prósza

Kukorica prósza Hozzávalók: 30 dkg kukoricaliszt, 10 dkg kukoricadara, 2,5 dkg élesztő, 5 dl tej,...

Tovább

Kukoricatőttés

Kukoricatőttés Hozzávalók: (20 főre) 3 kg kukoricadara, másfél-két kg vöröshagyma, 4 púpos evőkanál sertészsír, 1...

Tovább

Langalló

Langalló Hozzávalók: (12 db langallóhoz) 4 kg búzaliszt, fél kg rozsliszt, só, langyos víz, kovász,...

Tovább

Legényfogó leves

Legényfogó leves Hozzávalók: (10 főre) 80 dkg bőr és csont nélküli pulyka felsőcomb, 20 dkg...

Tovább

Lellei aprópecsenye

Lellei aprópecsenye Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg lecsó,...

Tovább

Ludaskása

Ludaskása Hozzávalók: 1,5 kg liba, vagy kacsahús, 1 nagyobb fej vöröshagyma, majoránna, őrölt feketebors, só,...

Tovább

Marcipán

Marcipán Hozzávalók: 25 dkg darált mandula, 25 dkg porcukor, 1 tojás fehérje, pár csepp keserű...

Tovább

Olajos hal

Olajos hal Hozzávalók: 1 kg vékony karikákra vágott vöröshagyma, 2 kg tisztított, sűrűn beirdalt, darabolt...

Tovább

Pájsli zsemlegombóccal

Pájsli zsemlegombóccal Hozzávalók: 1,2 kg sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél,...

Tovább

Pónéna

Pónéna Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dkg élesztő,...

Tovább

Pulyka gulyásleves

Pulyka gulyásleves Hozzávalók: 80 dkg bőr nélküli pulyka felsőcomb, 50 dkg krumpli, 40 dkg vegyes...

Tovább

Püspökkenyér

Püspökkenyér Hozzávalók: 6 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 citrom...

Tovább

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós (Rákóczi János 1930-as szakácskönyve alapján) Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 16 dkg vaj, 2...

Tovább

Réteges keletlen

Réteges keletlen Hozzávalók: 70 dkg krumpli, 60 dkg liszt, 10 dkg sertészsír, másfél dl tejföl,...

Tovább

Savanyú gombaleves

Savanyú gombaleves Hozzávalók: 10 dkg szárított vargánya, 15 dkg savanyú káposzta, 1 vöröshagyma, 2 gerezd...

Tovább

Savanyú tojás leves

Savanyú tojás leves Hozzávalók: fél dl étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 csapott kávéskanál őrölt kömény,...

Tovább

Sodrott rétes

Sodrott rétes Hozzávalók: (8 rúd réteshez) 50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt, 3 tojás, 25...

Tovább

Sós mandula

Sós mandula Hozzávalók:20 dkg mandula, 1 teáskanálnyi étolaj, 1 kávéskanál só. A mandulát lobogó forró...

Tovább

Sós perec

Sós perec Hozzávalók: a kovászhoz: 2 dl tej, 1 dl víz, 2 kockacukor (vagy 2...

Tovább

Sült uborka

Sült uborka Hozzávalók: 50 dkg uborka, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, fél dl...

Tovább

Tárkonyos krumplileves

Tárkonyos krumplileves Hozzávalók: fél dl étolaj, kis kanálnyi sertészsír, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller,...

Tovább

Töltött dagadó

Töltött dagadó Hozzávalók: egy szép nagy dagadó, 5 szikkadt zsemle, 1 kg barna csiperkegomba, 50...

Tovább

Túrós guba

Túrós guba Hozzávalók: (6 főre) 6 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,...

Tovább

Ünnepi tál

Ünnepi tál Hozzávalók: A páchoz: 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál őrölt feketebors és fűszerpaprika,...

Tovább

Vadpástétom

Vadpástétom Hozzávalók: 1 kg vaddisznómáj (vagy sertésmáj), 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 2...

Tovább