2016-os év receptjei

Aludttejes prósza

Aludttejes prósza Hozzávalók: 1 liter aludttej, 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál zsír,...

Tovább

Bevert szelet

Bevert szelet Hozzávalók: 6 szelet karaj, 20 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál őrölt feketebors, só, 2...

Tovább

Citromos-levendulás keksz

Citromos-levendulás keksz Hozzávalók: (16-18 db) 20 dkg liszt, 1 púpos teáskanál szárított levendulavirág, 1 teáskanál...

Tovább

Cseresznyés csirkemell

Cseresznyés csirkemell Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 evőkanál sertészsír, 40 dkg cseresznye, 2 csipetnyi só,...

Tovább

Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 10 dkg élesztő, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás...

Tovább

Diós isler

Diós isler Hozzávalók: (3 sütőtepsihez) 25 dkg liszt, 12,5 dkg margarin (vaj), 12,5 dkg porcukor,...

Tovább

Epres túrótorta

Epres túrótorta Hozzávalók: 4 tojás, 3 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, 1...

Tovább

Gombafasírt

Gombafasírt Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors,...

Tovább

Gombás hajdina

Gombás hajdina Hozzávalók: 25 dkg hajdina, 10 dkg vaj, 50 dkg erdei gomba (vagy barna...

Tovább

Hóvirág torta

Hóvirág torta Hozzávalók: 10 dkg kétszersült, 20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás...

Tovább

Káposztás lepény

Káposztás lepény Hozzávalók: (2 tepsihez) 50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt, 5 dkg élesztő, 1...

Tovább

Káposztás vakarcs

Káposztás vakarcs Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg káposzta, 2 evőkanál zsír, só, 1 kávéskanál...

Tovább

Kapros cseresznyeleves

Kapros cseresznyeleves Hozzávalók: 50 dkg magozott cseresznye, csipetnyi só, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé,...

Tovább

Karácsonyi ostya

Karácsonyi ostya – Vánocsne opladkí Hozzávalók: 1 liter víz, 50 dkg liszt. A mézes változathoz:...

Tovább

Keksz szalámi

Keksz szalámi Hozzávalók: (2 rúdhoz) 50 dkg háztartási keksz, 20 dkg dió, 20 dkg cukor,...

Tovább

Kerekrépa főzelék

Kerekrépa főzelék Hozzávalók: 1 kg savanyított répa, 40 dkg füstölt tarja, 50 dkg sertéscomb, 5...

Tovább

Kígyórétes

Kígyórétes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 2,5 dkg...

Tovább

Kivert hús

Kivert hús Hozzávalók: (10 főre) 1,2 borjúgerinc, vagy marhahátszín, 50 dkg zsemlemorzsa, 10 tojás, só,...

Tovább

Kölesmálé

Hozzávalók: 15 dkg köles, 7,5 dl tej, 8 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, csipetnyi só,...

Tovább

Lecsós vadmáj

Lecsós vadmáj Hozzávalók: 1 kg vadmáj, 2 üveg lecsó, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 2 teáskanál...

Tovább

Máglyarakás

Máglyarakás Hozzávalók: (1 nagy tepsihez) 8 alma, 4 fonott kalács, 4 tojás, 50 dkg porcukor,...

Tovább

Magos cukkinikrém

Magos cukkinikrém Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 3 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, kis csokor zeller, petrezselyem,...

Tovább

Mákos guba

Mákos guba Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál só,...

Tovább

Nyögvenyelő

Nyögvenyelő Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,...

Tovább

Pásztor tarhonya

Pásztor tarhonya Hozzávalók: 2 vöröshagyma, fél evőkanál sertészsír, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt...

Tovább

Pozsonyi kifli

  Pozsonyi kifli Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg rétesliszt, 20 dkg sertészsír, 5 dkg...

Tovább

Rakott nokedli

Rakott nokedli Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás, 1 evőkanál só, víz, 2 evőkanál étolaj....

Tovább

Rizses lángos

Rizses lángos Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só,...

Tovább

Sárgaborsó leves

Sárgaborsó leves Hozzávalók: 20 dkg feles sárgaborsó, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zeller, 1 teáskanál...

Tovább

Szarvasgulyás babbal

Szarvasgulyás babbal Hozzávalók: (20-24 főre) Az abaléhez: 2 vöröshagyma, 1 evőkanál egészbors, 20 babérlevél. A...

Tovább

Tarkedli

Tarkedli – Lívanki Hozzávalók: 1 l tej, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg...

Tovább

Tavaszi kaporleves

Tavaszi kaporleves Hozzávalók: 2 csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt,...

Tovább

Tengelici halászlé

Tengelici halászlé Hozzávalók: (10 főre) 5 kg ponty, 5 közepes vöröshagyma, 5 púpos evőkanál őrölt...

Tovább

Túrós metélt

Túrós metélt Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg cukor,...

Tovább

Zúzaleves csipetkével

Zúzaleves csipetkével Hozzávalók: 50 dkg kacsa, vagy csirkezúza, 2 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem, 4 burgonya,...

Tovább