2019-es év receptjei

Áldos

Áldos Hozzávalók: (8-10 főre) 3 filteres kamillatea, 20 dkg vöröshagyma, 80 dkg sertéslapocka, tengeri só,...

Tovább

Bableves

Bableves Hozzávalók: 50 dkg tarkabab, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 kis darab zeller, 2 paradicsom,...

Tovább

Babos tészta

Babos tészta Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só, zsír, a levesből kiszedett bab....

Tovább

Birsalmás kacsaleves

Birsalmás kacsaleves Hozzávalók: 2 kacsa apróléka (zúza, nyak, hát, szív), 1 nagy sárgarépa, 1 nagy...

Tovább

Csalánfőzelék

Csalánfőzelék Hozzávalók: 2 nagy marok zsenge csalán, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, szerecsendió, 2...

Tovább

Csiripiszli

Csiripiszli Hozzávalók: 1 kg búza, 50 dkg liszt, víz. A búzát többször átmossuk, amíg tiszta...

Tovább

Csülkös-velős pacal

Csülkös-velős pacal Hozzávalók: (20-25 főre) 40 dkg sertészsír, 50 dkg mangalica szalonna, 4 kg marhapacal,...

Tovább

Diós dedelle

Diós dedelle Hozzávalók: (6 főre) 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, só, kevés víz, fél...

Tovább

Diós pogácsa

Diós pogácsa Hozzávalók: 65 dkg liszt, 15 dkg vágott dió, 15 dkg margarin, 1 teáskanál...

Tovább

Diós stángli

Diós stángli Hozzávalók: 35 dkg porcukor, 35 dkg darált dió, 35 dkg liszt, 2 egész...

Tovább

Duci-süti

Duci-süti Hozzávalók: 12 db réteslap, 50 dkg mák, 50 dkg túró, 50 dkg dió, 2...

Tovább

Ecetes hal

Ecetes hal Hozzávalók: 1,6 kg friss halhús (amur), só, 15 dkg liszt, 4 tojás, 20...

Tovább

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér Hozzávalók: (2 db őzgerincformához) 25 dkg porcukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, fél csomag...

Tovább

Hájas kocka

Hájas kocka Hozzávalók: A kenéshez: 30 dkg háj, 10 dkg liszt. A tésztához: 60 dkg...

Tovább

Halas palacsinta

Halas palacsinta Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 1 tojás, fél deci tej, szódavíz, só,...

Tovább

Halászlé korhelyesen

Halászlé korhelyesen Hozzávalók: személyenként 30 dkg különféle hal (ponty, keszeg, kárász, törpeharcsa), 3 vöröshagyma, 4...

Tovább

Húsos derelye

Húsos derelye Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, só. A raguhoz: 2 evőkanál étolaj, 1...

Tovább

Isteni szelet

Isteni szelet Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, csipetnyi...

Tovább

Káposztás cvekedli

Káposztás cvekedli Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 30 dkg rétesliszt, só, 2 tojás, kevés víz, 1...

Tovább

Káposztás-húsos batyu

Káposztás-húsos batyu Hozzávalók: töltelék: (dupla adag, a káposztás gombócokhoz is elegendő) 1 kg darált sertéshús,...

Tovább

Királyhalom

Királyhalom Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 50 dkg savanyú káposzta, 2,5 dl rizs, 4 vöröshagyma, zsír,...

Tovább

Kocsonya

Kocsonya Hozzávalók: 3-4 kg kocsonyahús (fej, farok, bőrke, köröm, hátsó csülök), 1 fej vöröshagyma, 2...

Tovább

Lapujtői csöröge

Lapujtői csöröge Hozzávalók: (6 főre) 40 dkg liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál...

Tovább

Lecsós haluska

Lecsós haluska Hozzávalók: (6 főre) 3 nagyobb burgonya, 1 evőkanál só, 80 dkg liszt, 5...

Tovább

Lencsegulyás

Lencsegulyás Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscomb, 1 füstölt hátsó csülök, 25 dkg kolozsvári szalonna,...

Tovább

Lompos töki

Lompos töki Hozzávalók: (4 sütőedényhez) 80 dkg liszt, 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 4...

Tovább

Ludaskása tarhonyával

Ludaskása tarhonyával Hozzávalók: 1,5 kg libahús (zúza, szárnyközép, láb, szív), 1 dl libazsír, 2 tv-paprika,...

Tovább

Mákos nudli

Mákos nudli Hozzávalók: 1 kg krumpli, 20 dkg liszt, fél merőkanál libazsír, 1 tojás, csipetnyi...

Tovább

Mákos pogácsa

Mákos pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 1 dl tej,...

Tovább

Malacleves

Malacleves Hozzávalók: 2 fül, 20 dkg csülökhús, 20 dkg lapocka, 20 dkg oldalas porcos rész,...

Tovább

Merenyei rák

Merenyei rák Hozzávalók: 50 dkg argentin vörös rák, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2...

Tovább

Molnár szaggatott

Molnár szaggatott Hozzávalók: 2 tojás, liszt, kiskanál só, 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg túró,...

Tovább

Paradicsomos szelet

Paradicsomos szelet Hozzávalók: 6 szelet füstölt sonka (15-20 dkg-os szeletek), 5 dl tej, 5 dkg...

Tovább

Perec kalács

Hozzávalók: (10 perechez) 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 db tojás,...

Tovább

Preckedli

Preckedli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg sertészsír, 15 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor,...

Tovább

Rakott krumpli

Rakott krumpli Hozzávalók: (12 főre) 4 kg héjában főtt burgonya, 30 db főtt tojás, 40...

Tovább

Rózsika szelet

Rózsika szelet Hozzávalók: 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, fél citrom héja, 15 dkg zsír,...

Tovább

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsa Hozzávalók: (1 sütőtepsihez) 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2...

Tovább

Savanyú gombaleves

Savanyú gombaleves Hozzávalók: 2 kg vargánya (vagy más gomba), 1 evőkanál só, 5 babérlevél, 3...

Tovább

Somlói galuska

Somlói galuska Hozzávalók: 6 tojás, 25 dkg liszt, 18 dkg cukor, 1 sütőpor, 6 evőkanál...

Tovább

Sós lepény

Sós lepény Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só,...

Tovább

Sváb gombóc leves

Sváb gombóc leves Hozzávalók: húsleves alap zöldségekkel. A gombóchoz: 2 közepes vöröshagyma, 25 dkg pulyka...

Tovább

Sváb knédli

Sváb knédli Hozzávalók: 1 kg liszt, 7,5 dl langyos víz, 2 evőkanál étolaj, 5 dkg...

Tovább

Szaftos gombóc

Szaftos gombóc Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 tojás, 2 evőkanál búzadara, 40...

Tovább

Tepertős kuglóf

Tepertős kuglóf Hozzávalók: 60 dkg liszt, és további 10 dkg a szóráshoz. 5 dkg élesztő,...

Tovább

Tepertős macok

Tepertős macok Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 tojás, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só,...

Tovább

Tojás fasírozott

Tojás fasírozott Hozzávalók: 5 tojás, 1 zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd...

Tovább

Töltött kacsa

Töltött kacsa Hozzávalók: 1 egész kacsa (2,5 kg), 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 3 alma,...

Tovább

Tricciana tál

Tricciana tál Hozzávalók: 1 kg sertés hátsó csülök, só, őrölt feketebors, fűszerkömény, 1,5 kg savanyú...

Tovább

Túrós kelt pite

Túrós kelt pite Hozzávalók: 70 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg élesztő, 5 evőkanál cukor,...

Tovább

Vérmálé

Vérmálé Hozzávalók: 5 dl sertésvér, 30 dkg liszt, fél fej nagyobb vöröshagyma, 3 zsemle, 5...

Tovább

Zúza pörkölt

Zúza pörkölt Hozzávalók: 60 dkg csirkezúza, 15 dkg füstölt szalonna, 2 paradicsom, 2 paprika, 2...

Tovább