amur

Ecetes hal

Ecetes hal Hozzávalók: 1,6 kg friss halhús (amur), só, 15 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, 1,5 liter víz, 4 evőkanál 20%-os ecet, 3 evőkanál cukor, 3 nagy vöröshagyma, egészbors, babérlevél, mustármag, fokhagyma (vagy fokhagymapor), sütéshez étolaj. A halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a szokásosnál erősebben besózzuk, majd legalább fél órát állni hagyjuk. Ezután lisztben, …

Ecetes hal Tovább »

Amur kompérágyáson, lórban sütve

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Hozzávalók: másfél kg tisztított amur, 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 10 dkg főtt császárszalonna szeletben, 2 nagyobb, és 5 kisebb vöröshagyma. 4 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg margarin, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, őrölt bors, só, 2 paprika, 1 paradicsom, másfél kg krumpli (kompér). A savanyúsághoz: 3 …

Amur kompérágyáson, lórban sütve Tovább »