aszalt gyümölcs

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér Hozzávalók: (2 db őzgerincformához) 25 dkg porcukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg dió, 6 dkg mazsola, 6 dkg aszalt szilva, 6 dkg aszalt sárgabarack, 6 dkg birsalmasajt, 25 dkg alma, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg. A diót durvára vágjuk. Az […]

Gyümölcskenyér Tovább olvasom »

Széki kocka

Széki kocka Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 5 dkg sertészsír, 2 tojás, 4 dkg kakaó, 2,5 dl tej, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg aszalt alma. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt. A tojásokat felütjük, cukorral és zsírral habosra keverjük. Beletesszük a kakaót, kevés tejjel lazítva összedolgozzuk. A lisztet a szódabikarbónával együtt hozzáadjuk, és

Széki kocka Tovább olvasom »

Hucl – aszalt gyümölcsleves

Hucl – aszalt gyümölcsleves Hozzávalók: 30 dkg aszalt gyümölcs (körte és alma), 2 rúd fahéj, 5 db szegfűszeg, 2 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só. A habaráshoz: 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl. Az aszalt gyümölcsöket legalább egy órával a főzés előtt beáztatjuk. A vizet leöntjük, a körtét és almát áttesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a fűszereket, a

Hucl – aszalt gyümölcsleves Tovább olvasom »

Gyümölcskenyér csóriasan

Gyümölcskenyér csóriasan Hozzávalók: (1 őzgerinc sütőformához) 11 dkg margarin, 3 tojás, 11 dkg porcukor, 11 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál őrölt fahéj, 5 dkg aszalt gyümölcs, 5 dkg mandula, 5 dkg mazsola, 5 dkg kandírozott narancs-és citromhéj. A forma kikenéséhez 3 dkg margarin, 1 evőkanál liszt.

Gyümölcskenyér csóriasan Tovább olvasom »

Grízgaluska Hutzel kompóttal

Grízgaluska Hutzel kompóttal Hozzávalók: 1 bögre búzadara, 2 pohár víz, 3 evőkanál étolaj, 1 kiskanálnyi só, 10 dkg kenyérmorzsa, 15 dkg aszalt gyümölcs, ízlés szerint cukor, szegfűszeg és fahéj. A búzadarát lábosba öntjük kevés étolajjal, csipetnyi sóval. Felöntjük forró vízzel és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. A kenyérmorzsát 2 evőkanálnyi olajon megpirítjuk. A

Grízgaluska Hutzel kompóttal Tovább olvasom »