aszalt szilva

Füstölt szalonnás mangalica dió aszalt szilvával

Füstölt szalonnás mangalica dió aszalt szilvával Hozzávalók: 70 dkg mangalica comb dió része, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg átmosott aszalt szilva, 1 evőkanál vágott kakukkfű, 3 evőkanál só, 1 evőkanál őrölt feketebors, 70 dkg krumpli, 1 vöröshagyma, 20 dkg füstölt mangalica szalonna. A fokhagymát és vöröshagymát megtisztítjuk. A húsban apró kis bevágásokba beletűzdeljük a vágott […]

Füstölt szalonnás mangalica dió aszalt szilvával Tovább olvasom »

Aszalt szilvás oldalas rozmaringos vajburgonyával

Aszalt szilvás oldalas rozmaringos vajburgonyával Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, 50 dkg aszalt szilva, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 10 dkg sertészsír, 2 dl főzőtejszín, 1 alma, 1 körte, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál gyomorkeserű. Köret: 85 dkg krumpli, só, 20 dkg vaj, 1 szál rozmaring. A zöldségféléket

Aszalt szilvás oldalas rozmaringos vajburgonyával Tovább olvasom »

Bivalypörkölt aszalt szilvával töltött kölesgombóccal

Bivalypörkölt aszalt szilvával töltött köles gombóccal Hozzávalók: (15 főre) 2,5 kg bivaly lapocka, 50 dkg vöröshagyma, 3 paprika, 3 paradicsom, 5 fej fokhagyma, fél csípős paprika, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg sertészsír, só, 2 evőkanál őrölt paprika, borsikafű, 1 dl vörösbor. Köret: 25 dkg köles, 15 dkg aszalt szilva. Kockákra összevágjuk a húst, szalonnát

Bivalypörkölt aszalt szilvával töltött kölesgombóccal Tovább olvasom »

Sodrott hús köleskásával

Sodrott hús köleskásával Hozzávalók: 30 kis szelet marha fehérpecsenye, só, 2 dl étolaj a sütéshez, 50 dkg vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 kávéskanál majoránna. Töltelék: 1 kg darált sertéshús, 4 szelet szikkadt kenyér, 2 tojás, 2 vöröshagyma, só, őrölt feketebors. Kása: 1 kg köles, 40 dkg aszalt szilva, só, 2 dl étolaj, 2 evőkanál cukor,

Sodrott hús köleskásával Tovább olvasom »

Gőzgombóc gyümölcsös mártással

Gőzgombóc gyümölcsös mártással – Dampf knedl Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 1 evőkanál cukor, só, 10 dkg mangalica zsír, 2 evőkanál étolaj. A mártáshoz: 20 dkg aszalt szilva, 1 vaníliapuding, pár szem szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál cukor, 1 dl tej. Az élesztőt a langyos tej felében egy

Gőzgombóc gyümölcsös mártással Tovább olvasom »

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, 25 dkg ízesített (édes) gesztenyemassza, 10 szem aszalt szilva, 1 teáskanál őrölt rozmaring, 1 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt színes bors, fél dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg bacon szalonna, 2 evőkanál akácméz. A körethez: 40 dkg sütőtök, 40 dkg burgonya,

Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell Tovább olvasom »

Baglasi betyárgombóc

Baglasi betyárgombóc Hozzávalók: (6 főre) 12 szelet karaj, 24 szem aszalt szilva, 2 dl vörösbor, fél dl étolaj. 50 dkg vaddisznócomb, 7 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 tojás, kis csokor tárkony, kis csokor kakukkfű, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fehérbors, só, 1 evőkanál sertészsír, 1,5 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 újhagyma, 2

Baglasi betyárgombóc Tovább olvasom »

Aszalt szilvás, tejfölös bableves

Aszalt szilvás, tejfölös bableves Hozzávalók: 40 dkg fehérbab, 2 dl tejföl, 10 dkg aszalt szilva, 2 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kacsazsír, 2 kávéskanál őrölt paprika. A tésztához: 70 dkg liszt, 1 egész tojás, és egynek a sárgája, kávéskanál só, fél dl víz. A babot felhasználás előtt egy órával

Aszalt szilvás, tejfölös bableves Tovább olvasom »

Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával

Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznócomb. A páchoz: só, bors, babérlevél, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér. 25 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor, só, 3 dl étolaj, 8 alma, 20 dkg kemény sajt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 kg krumpli. A vaddisznóhúst a csontos részekkel együtt

Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával Tovább olvasom »

Gerinces mézes

Gerinces mézes Hozzávalók: (3 gerincsütőhöz) 6 tojás, 12 dkg cukor, 25 dkg vegyes virágméz, 25 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, 3 cl rum. Az ízesítéshez 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg zselés cukor, 10 dkg dió, ezekhez még egy evőkanál liszt. A gerincsütők előkészítéséhez vaj és liszt.

Gerinces mézes Tovább olvasom »

Aszalt szilvás étel (szilvaleves)

Aszalt szilvás étel (szilvaleves) Hozzávalók: 50 dkg aszalt szilva, 30 dkg kristálycukor, csipetnyi só, fél citrom, 10 szem egész fahéj, 12 szem szegfűszeg, 1 liter tej, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 púpos evőkanál szilvalekvár. Az aszalt szilvát langyos vízzel felöntjük, és kicsit áztatjuk. Leveses fazékban vizet forralunk, ebbe beleöntjük a megduzzadt szilvaszemeket, és pár

Aszalt szilvás étel (szilvaleves) Tovább olvasom »