bárány

Báránysült kemencében

Báránysült kemencében Hozzávalók: (8 főre) 5 kg csontos hús: a bárány nyaka, gerince, hátsó combja, 3 petrezselyem, 3 sárgarépa, 5 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 alma, 6 dl vörösbor, 40 dkg füstölt szalonna, 4 dl tejföl, 2 kg krumpli. Fűszerek: mustár, só, őrölt feketebors, majoránna, borsikafű, bazsalikom, borókabogyó, kakukkfű, 4 rozmaring […]

Báránysült kemencében Tovább olvasom »

Báránysült köleskásával

Báránysült köleskásával Hozzávalók: 1,5 kg báránycomb, 6 gerezd fokhagyma, zsálya, rozmaring. 1 citrom, 3 vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál őrölt bors. A pácléhez: 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 3 evőkanál olívaolaj. A köleskásához: 25 dkg köles, fél liter húslé, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 krumpli, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál

Báránysült köleskásával Tovább olvasom »

Rozmaringos bárány

Rozmaringos bárány Hozzávalók: fél bárány, 6 ág friss rozmaring, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 2 evőkanál mangalica zsír. A bárányt vágás után egy-két napig szárazon, hűtőszekrényben tároljuk, közben párszor áttöröljük. Hártyáitól alaposan megtisztítjuk. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négyfelé vágjuk. A húst minden oldalán sóval, borssal átdörzsöljük. Egy nagyobb tepsit kikenünk mangalica

Rozmaringos bárány Tovább olvasom »

Rozmaringos báránysült

Rozmaringos báránysült vörös káposztával Hozzávalók: 1,5 kg bárány felsőcomb, 50 dkg házi füstölt szalonna, 1 citrom, kis csokor rozmaring, 1 fej fokhagyma, 3 teáskanál őrölt bors, 2 dl étolaj, fél liter száraz fehérbor, só, 1 kg burgonya. A káposztához: 1 vöröshagyma, fél fej vörös káposzta, 3 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál só, 1 dl fehérbor. A

Rozmaringos báránysült Tovább olvasom »

Deszki báránysült zöldsalátával

Deszki báránysült zöldsalátával Hozzávalók: a bárány oldalas- gerinc- és nyakas része (10 szelet), 30 dkg fokhagyma, 2 liter tej, 1 evőkanál flekken-keverék, őrölt feketebors, őrölt fűszerkömény, só, 20 dkg füstölt szalonna, 10 szelet paradicsom. A tepsibe étolaj, vagy zsír. A zöldsalátához: paradicsom, uborka, póréhagyma, feta sajt, só. A húsokat felszeleteljük, a faggyút leszedjük róla, beirdaljuk,

Deszki báránysült zöldsalátával Tovább olvasom »