birsalma

Habart krumplileves füstölt hússal és birsalmával

Habart krumplileves füstölt hússal és birsalmával Hozzávalók: (6 főre) 1 kg füstölt tarja, 1 kg burgonya, fél birsalma, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, só, őrölt feketebors. Rántás: 1 evőkanál sertészsír, 1 fakanál liszt, 2 dl tej. Habarás: 1 fakanál liszt, 1 púpos evőkanál tejföl, 1,5 dl tej. Tálaláshoz ecet. A füstölt tarját kis kockákra vágjuk, […]

Habart krumplileves füstölt hússal és birsalmával Tovább olvasom »

Birsalmás kacsaleves

Birsalmás kacsaleves Hozzávalók: 2 kacsa apróléka (zúza, nyak, hát, szív), 1 nagy sárgarépa, 1 nagy petrezselyem, 4 nagy birsalma (vagy két üveg befőtt), 1 evőkanál só, 1 evőkanál liszt, 4 dl tejföl. A kacsahúst kisebb darabokra vágjuk, a zöldségeket felkarikázzuk. A húst bőséges mennyiségű hideg vízben feltesszük főzni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, majd megsózzuk.

Birsalmás kacsaleves Tovább olvasom »

Birsalmás kacsaragu

Birsalmás kacsaragu Hozzávalók: (6-8 főre) 1 egész pecsenyekacsa, 2 üveg birsalma befőtt, 1 evőkanál só, 2 zeller, 1 csokor zellerzöld. A habaráshoz: 3 evőkanál liszt, 1 dl tej, 3 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl. A kacsát kisebb darabokra felvágjuk, átmossuk, majd egy leveses fazékba átszedjük. Hideg vízzel felöntjük, és lassú tűzön elkezdjük főzni. A zellert

Birsalmás kacsaragu Tovább olvasom »

Tejszínes birsalma leves

Tejszínes birsalma leves Hozzávalók: 80 dkg birsalma, 10 dkg mazsola, 1 teáskanál só, 10 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, 2 csapott evőkanál liszt, 3 dl tejszín. A birsalmákat meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Leveses fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Szórunk bele 8 dkg mazsolát, enyhén sózzuk, és fél óra alatt puhára főzzük. Ekkor

Tejszínes birsalma leves Tovább olvasom »

Pácolt szarvasgerinc birsalmával

Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész feketebors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg burgonya, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 tojás, 20 dkg liszt. A sütéshez kevés étolaj. A mézes birsalmához: 2 db birsalma, 1 evőkanál

Pácolt szarvasgerinc birsalmával Tovább olvasom »

Birssel töltött kacsa

Birssel töltött kacsa (kemencés étel) Hozzávalók: 1 egész, kb. 2-2,3 kilós kacsa, 1 szál rozmaring, só, 3 birsalma. A körethez 8-10 szem krumpli, 1 csokor petrezselyem, só, étolaj. A cserépedény aljába beletesszük a rozmaringágat. A kacsát kívül-belül besózzuk, testüregét a megtisztított birsalmával megtöltjük, és a tálba helyezzük. Betoljuk az előfűtött kemencébe. 40 percnyi sütés után

Birssel töltött kacsa Tovább olvasom »

Birsalmás bableves

Birsalmás bableves Hozzávalók: 4 db nagyobb birsalma, 50 dkg fejtett bab (vagy 25 dkg szárazbab), 2 babérlevél, 1 csapott evőkanál só. A habaráshoz 1 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál tejföl, fél liter tej. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, megmossuk. Három almát beleteszünk egy lábosba, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, és

Birsalmás bableves Tovább olvasom »