borjúhús

Pandúr leves

Pandúr leves Hozzávalók (6 főre): 60 dkg borjú (marha) vegyes hús, 50 dkg sertésvelő, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem, 1 zeller, 1/3 fej kelkáposzta, 1 karalábé, 30 dkg zöldbab, 50 dkg gomba, 5 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, 2 tv-paprika, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál szerecsendió, 2 babérlevél, 1 evőkanál […]

Pandúr leves Tovább olvasom »

Bőrös borjúpörkölt bográcsban

Bőrös borjúpörkölt bográcsban Hozzávalók: 1,5 kg vegyes borjúhús (lapocka, köröm, borjúláb, lábszár), 1 babérlevél, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kevés őrölt erős paprika, 1 késhegynyi őrölt kömény, 2 tv-paprika, 1 paradicsom, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt paprika. A közel egyforma darabokra vágott húst bográcsba tesszük. A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát

Bőrös borjúpörkölt bográcsban Tovább olvasom »

Rókagombás vegyes pörkölt

Rókagombás vegyes pörkölt bográcsban Hozzávalók: (12 főre) 1 kg sertéstarja, 1 kg borjúcomb, 1 kg marhacomb, 5 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál só, 1 csapott kanál őrölt feketebors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 20 dkg szárított (1 kg friss) rókagomba. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és

Rókagombás vegyes pörkölt Tovább olvasom »

Klopfolt pecsenye

Klopfolt pecsenye Hozzávalók: 1 kg borjúhús, só, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 10 szem egész feketebors, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 dl étolaj, 2 babérlevél, 2 teáskanál ecet, 2 evőkanál sertészsír. Köretnek 1 kg krumpli, só. A borjúhúst a főzés előtti nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, enyhén besózzuk, és bepácoljuk. Egy tál alját megszórunk vágott vöröshagymával, és

Klopfolt pecsenye Tovább olvasom »