burgonya

Medvehagymás bélszíncsíkok burgonya copfocskákkal

Medvehagymás bélszíncsíkok burgonya copfocskákkal Hozzávalók: 1 kg bélszín, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 evőkanál mustár, 4 db babérlevél, 50 dkg vágott medvehagyma levél, só, őrölt feketebors, 4 dl étolaj. A burgonya copfokhoz: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 20 dkg főtt, áttört, lehűtött krumpli, 1 tojás, […]

Medvehagymás bélszíncsíkok burgonya copfocskákkal Tovább olvasom »

Eszterházy rostélyos burgonyafánkkal

Eszterházy rostélyos burgonyafánkkal Hozzávalók: 40 dkg marhafelsál, só, liszt, sertészsír (vagy olaj),2 nagy szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, őrölt feketebors, 10 dkg füstölt szalonna. A habaráshoz 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 3 evőkanál liszt. Fél citrom leve, 2 csapott evőkanál kristálycukor. A burgonyafánkhoz 50 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 1 csapott evőkanálnyi só,

Eszterházy rostélyos burgonyafánkkal Tovább olvasom »

Petyeg – halleves

Petyeg (halleves) Hozzávalók: 2 kanál sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 nagyobb burgonya, egy szál sárgarépa és petrezselyem gyökér, 2 babérlevél. Haldarabok: főleg keszeg feje, farka – kb. egy kg. A haldarabokat besózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük. Egy nagyobb fazékban felolvasztjuk a

Petyeg – halleves Tovább olvasom »