búzadara

Magyar császármorzsa erdei szamócás lekvárral

Magyar császármorzsa erdei szamócás lekvárral Hozzávalók: (10 főre) 50 dkg búzadara, 20 dkg cukor, 1 liter tej, 2 vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 10 dkg vaj, fél citrom reszelt héja, 2 tojás, szamócalekvár. A búzadarát cukorral, vaníliás cukorral, tejjel összekeverjük, és tíz percig állni hagyjuk, hogy a búzadara megdagadjon. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, […]

Magyar császármorzsa erdei szamócás lekvárral Tovább olvasom »

Ravani

Ravani – grízes mézes sütemény Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg olvasztott vaj, 20 dkg liszt, 20 dkg búzadara, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor. A sziruphoz: 5 dl víz, 5 evőkanál cukor, 1 rúd fahéj, 2 szem kardamom, 1 bio citrom, 2 evőkanál méz. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és

Ravani Tovább olvasom »

Sváb knédli

Sváb knédli Hozzávalók: 1 kg liszt, 7,5 dl langyos víz, 2 evőkanál étolaj, 5 dkg élesztő, 5 dkg búzadara, 2 fakanál kacsazsír, 1 evőkanál só, 1 teáskanál cukor, 5 dkg tökmag. A lisztet tálba készítjük, a közepébe fészket alakítunk, ebbe öntjük a két deci cukros vízben felfuttatott élesztőt. A maradék langyos vízben feloldjuk a sót,

Sváb knédli Tovább olvasom »

Sváb keltrétes szilvalekvárral

Sváb keltrétes szilvalekvárral – Zeigstrul mit csvéspn lekvár Hozzávalók: (egy tepsi réteshez) 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, 4 dl tej, sertészsír, 2 evőkanál tejföl. Töltelék: 4 dl szilvalekvár, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 citrom héja, 15 dkg búzadara, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére porcukor. A

Sváb keltrétes szilvalekvárral Tovább olvasom »

Darafelfújt csokiöntettel

Darafelfújt csokiöntettel Hozzávalók: 5 dl tej, 6 evőkanál búzadara, 15 dkg margarin, 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja. A sütőformához: margarin, 2 evőkanál zsemlemorzsa. Az öntethez: 10 dkg csokoládé, 5 dkg margarin. Egy lábas aljába kevés vízre ráborítjuk a tejet, adunk hozzá öt deka cukrot és felmelegítjük. Beleszórjuk a

Darafelfújt csokiöntettel Tovább olvasom »

Kocsi dödölle búzadarából

Kocsi dödölle búzadarából Hozzávalók: 1 liter víz, 30 dkg búzadara, fél evőkanál só, fél evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 1 kg túró, 5 dl tejföl, 1 teáskanál só. A vizet fazékba öntjük, még hidegen elkeverjük benne a búzadarát. Megsózzuk, és a lisztet is hozzáadjuk. Feltesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg kása sűrűségű lesz. A

Kocsi dödölle búzadarából Tovább olvasom »

Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel

Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel Hozzávalók: 30 dkg kecskeorda, 1 teáskanál fahéj, 3 evőkanál cukor, 4 dl tej, 5 púpos evőkanál búzadara, 1 (bio) citrom héja, 3 evőkanál tejföl, csipetnyi só, 2 evőkanál porcukor, ízlés szerint gyümölcs. A tejet felforraljuk a cukorral és csipetnyi sóval. Belekeverjük a búzadarát, és sűrűre főzzük. Amikor elkészült félretesszük, és teljesen

Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel Tovább olvasom »

Tökszár tészta

Kürbissthil – tökszár tészta Hozzávalók: 1 liter tej, ¾ liter búzadara, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 5 evőkanál cukor, a sütéshez 50 dkg sertészsír, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet lábasba öntjük és felforraljuk. Folytonos keverés közben apránként hozzáadjuk a búzadarát. Sóval, cukorral ízesítve sűrűre főzzük. Félretesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tojásokat.

Tökszár tészta Tovább olvasom »

Pikáns vadhúsleves grízgaluskával

Pikáns vadhúsleves grízgaluskával Hozzávalók: 1 kg vadhúsos csont, 15 egészbors, 4 szegfűbors, 2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 4 borókabogyó, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé), 1 vöröshagyma, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 4 gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 levél kelkáposzta, kevés tárkony és lestyán. Ízlés szerint citromlé, 20 dkg reszelt sajt.

Pikáns vadhúsleves grízgaluskával Tovább olvasom »

Cseresznyés csirkemell

Cseresznyés csirkemell Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 evőkanál sertészsír, 40 dkg cseresznye, 2 csipetnyi só, 9 db szegfűszeg, 1 kisebb vöröshagyma, 3 csapott evőkanál cukor, 3 cm fahéjrúd, 1 dl száraz vörösbor, 1 kávéskanál csípős paprikakrém. A körethez: 8 dkg vaj, 10 dkg búzadara, 2 cl rum, csipetnyi só. A tálaláshoz aszalt cseresznye és meggy.

Cseresznyés csirkemell Tovább olvasom »

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával Hozzávalók: 8 szelet marhacomb, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál só, 1 dl mustár, 3 dl étolaj. A szószhoz: 1 kg meggy, 8 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 5 dl főzőtejszín, 5 evőkanál liszt. A darához: 50 dkg búzadara, 1 dl étolaj,

Párolt marhahús meggyszósszal, pirított darával Tovább olvasom »