cékla

Céklaleves

Céklaleves Hozzávalók: 40 dkg cékla, 2 krumpli, 1 sárgarépa, 2 kisebb petrezselyem, só, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 evőkanál liszt, 4 gerezd fokhagyma, étolaj, 1 evőkanál ecet. A céklát megtisztítjuk, tökgyalun lereszeljük. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet is felaprózzuk. Mindezeket a zöldségféléket beleborítjuk egy lábasba, és felöntjük vízzel. Egy teáskanál sóval, …

Céklaleves Tovább »

Tejfölös céklaleves

Tejfölös céklaleves Hozzávalók: 1 céklarépa, 1 nagyobb sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, 1 vöröshagyma, 1 csapott evőkanál só, 2 kávéskanál őrölt fűszerkömény, 2 kávéskanál őrölt babérlevél, 2 dl tejföl. A rántáshoz 1 főzőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 fakanál őrölt pirospaprika. A zöldségeket megtisztítjuk. A céklát csíkokra, majd két centis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet …

Tejfölös céklaleves Tovább »