csülök

Sült csülök babsalátával

Sült csülök babsalátával, hagymás tört krumplival Hozzávalók: (10 főre): 2 egész hátsó csülök. Pác: 1 liter étolaj, 4 fej vöröshagyma, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, 4 babérlevél, másfél szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál házi csípős paprikakrém. A sütéshez 5 dl sör. Babsaláta: 2 doboz vörösbab konzerv, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, csipetnyi …

Sült csülök babsalátával Tovább »

Kocsonya

Kocsonya Hozzávalók: 3-4 kg kocsonyahús (fej, farok, bőrke, köröm, hátsó csülök), 1 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 csomag egészbors, 3 evőkanál só, őrölt paprika. A húsokat alaposan megtisztítjuk, átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, lassú tűzön felforraljuk, és a képződött habot leszedjük róla. A hagymákat megtisztítva, a vöröshagymát egészben, …

Kocsonya Tovább »

Csemői babos lecsó

Csemői babos lecsó Hozzávalók: (10 főre) 40 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 1 kg vöröshagyma, 1,5 kg tv-paprika, 1 kg paradicsom, 80 dkg előfőzött bab, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 fej fokhagyma, 1,6 kg előfőzött csülök. Felszeleteljük a hozzávalókat. A szalonnát a bőrével együtt nagyobb kockákra, a vöröshagymát félkarikákra, …

Csemői babos lecsó Tovább »

Zöldborsós csülökragu

Zöldborsós csülökragu Hozzávalók: (6-8 főre) 1 füstölt csülök, 1 nyers csülök, 3 nagyobb vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3 evőkanál mangalicazsír, 1 teáskanál só, 2 teáskanál házi ételízesítő, 2-3 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál kakukkfű, 45 dkg zöldborsó, 2 csokor petrezselyemzöld, 1 paradicsom, 2 tv-paprika. A megmosott, kicsontozott csülköket kockákra vágjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük. …

Zöldborsós csülökragu Tovább »

Babsaláta cigánykenyérrel

Babsaláta cigánykenyérrel Hozzávalók: a salátához: 60 dkg levesben főtt bab, 1 füstölt csülök, 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 5 gerezd fokhagyma, 3 lila hagyma, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál tejföl. A cigánykenyérhez: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, csipetnyi só. A babsalátát akkor érdemes elkészíteni, amikor bablevest készítünk csülökkel. A …

Babsaláta cigánykenyérrel Tovább »

Kávai lecsó

Kávai lecsó Hozzávalók: (20-25 főre) 1 kg tarhonya, fél kg szalonna, fél kg vöröshagyma, 2 kg különböző színű paprika, fél kg csillagtök, és cukkini, 1 kg paradicsom, fél kg krumpli, 1 szál füstölt kolbász, 4 sertésköröm, egy első csülök. Fűszerek: 10 dkg őrölt paprika, ízlés szerint só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál majoránna, fél …

Kávai lecsó Tovább »

Csülökpörkölt túrós csuszával

Csülökpörkölt túrós csuszával Hozzávalók: 1 hátsó csülök, egy nagyobb fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1-2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 evőkanál őrölt paprika, 30 dkg füstölt kenyérszalonna, 50 dkg túró, 4 tojásból készített csuszatészta, 2 dl tejföl. A csülköt kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Pörköltalapot készítünk. Egy nagyobb fej …

Csülökpörkölt túrós csuszával Tovább »

Pándi meggyes csülök

Pándi meggyes csülök Hozzávalók: 1 kicsontozott sertés hátsó csülök, 1-1 evőkanálnyi sertés-és csirkesült fűszerkeverék, 1 dl étolaj. 50 dkg magozott meggy, 2 evőkanál mustár, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A kétféle fűszerkeveréket az étolajban elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csülköt. A magozott meggyet a mustárral, és a feketeborssal összeforgatjuk. Egy beáztatott agyagedénybe helyezzük a fűszeres …

Pándi meggyes csülök Tovább »

Boldogi fehér káposzta

Boldogi fehér káposzta Hozzávalók: másfél kg hús: sertés dagadó, és csülök. 10-15 dkg rizs, 1 kg vágott savanyú káposzta, 1 púpos evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt. A húsokat besózzuk, és ebben 3-4 napig, hideg helyen állni hagyjuk. Főzés előtt kis kockákra felszeleteljük, majd alaposan átmossuk. Amennyiben a káposzta túl savanyú, azt is átöblítjük. Egy nagyobb …

Boldogi fehér káposzta Tovább »

Vászonfazékban főtt öreghegyi bableves

Vászonfazékban főtt öreghegyi bableves Hozzávalók: (12 főre) 1 kg szárazbab, egy hátsó, és egy első csülök, 6 fej vöröshagyma, 10 sárgarépa, 5 petrezselyem gyökere, 1 nagyobb zellergumó, só, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 zöldpaprika. A rántáshoz: 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpos evőkanál őrölt paprika. A tálaláshoz metélttészta. Előző nap …

Vászonfazékban főtt öreghegyi bableves Tovább »

Hegyi csülök

Hegyi csülök Hozzávalók: 2 első csülök, 2 babérlevél, 10 szem egész bors, 1 kg burgonya, só, 2 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt bors, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl fehérbor. A megmosott csülköt babérlevéllel, egész borssal, egy evőkanálnyi sóval, 2 gerezd fokhagymával, 1 vöröshagymával feltesszük főni annyi vízben, hogy a …

Hegyi csülök Tovább »

Kemencés sült

Kemencés sült Hozzávalók: a császárszalonnához: egy nagyobb darab császárszalonna, kömény, fokhagyma, őrölt pirospaprika, koriander, só. A sertéssülthöz: 1 sertéscomb, 30 dkg házi füstölt szalonna, őrölt feketebors, só, majoránna, kömény, őrölt fűszerpaprika. A csülökhöz: 4-5 gerezd fokhagyma, őrölt feketebors, só, kömény. A húsok alá és tetejére étolaj, 3 dl olaszrizling. A húsokat a sütés előtti napon …

Kemencés sült Tovább »