darált hús

Töltött káposzta édes káposztából

Töltött káposzta édes káposztából Hozzávalók: (6 főre) 1 közepes fej káposzta, 1 kg darált sertéshús (comb, vagy lapocka), 5 közepes vöröshagyma, 35 dkg rizs, 3 evőkanál őrölt paprika, 3 csapott evőkanál só, 3 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál őrölt fekete bors, 3 dl paradicsomlé. A tálaláshoz tejföl, kenyér. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, zsírban kevés sóval …

Töltött káposzta édes káposztából Tovább »

Erdélyi töltött hagymaleves

Erdélyi töltött hagymaleves Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb, 7 dl száraz fehérbor, 1 kávéskanál cukor, 6 dl víz, 1/2 bögre rizs, 9 db közepes nagyságú vöröshagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, őrölt paprika, 2 evőkanál liszt, olaj. Egy fazékban a vizet két kávéskanál sóval, kevés cukorral, valamint három deci borral …

Erdélyi töltött hagymaleves Tovább »

Káposztás-húsos batyu

Káposztás-húsos batyu Hozzávalók: töltelék: (dupla adag, a káposztás gombócokhoz is elegendő) 1 kg darált sertéshús, 50 dkg vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, ½ teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só. A káposztához: 2 kg fejes káposzta, 1 liter víz, 3 babérlevél, 1 evőkanál só, 2 evőkanál 15%-os ecet, 1 csokor kaporszár és virág, csombor. Tészta: 50 dkg …

Káposztás-húsos batyu Tovább »

Zöldségleves húsgombóccal

Zöldségleves húsgombóccal Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zeller, 1 csokor petrezselyem-és zellerzöld, 2 krumpli, 1 piros színű paprika, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma, 5 evőkanál étolaj, 1,5 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 liter csontlé. Húsgombóchoz: 50 dkg darált sertéslapocka, 2 tojás, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 4 evőkanál …

Zöldségleves húsgombóccal Tovább »

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Hozzávalók: (12 főre) 90 dkg darált sertéslapocka, 30 dkg kolozsvári szalonna, 1 db füstölt csülök, 45 dkg füstölt kolbász, 90 dkg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, 4 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 púpos evőkanál zsír, másfél evőkanál őrölt paprika, …

Savanyú káposztás húsgombócleves gazdagon Tovább »

Húsgombócos káposztaleves

Húsgombócos káposztaleves Hozzávalók: 60 dkg friss savanyú káposzta, 10 dkg füstölt sonka, 20 dkg sertéscomb, 50 dkg darált sertéshús, 6 dkg rizs, 1 tojás, só, 20 szem egész bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 dl házi paradicsomlé, másfél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt bors. Rántás: 1 evőkanál liszt, fél evőkanál zsír, …

Húsgombócos káposztaleves Tovább »

Legényfogó krumplitalpas

Legényfogó krumplitalpas Hozzávalók: (6-8 főre) 2 kg krumpli, 70 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál zsír, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 dl víz, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg bacon szalonna. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük. A vöröshagymát kockákra vágjuk, …

Legényfogó krumplitalpas Tovább »

Tüskepecsenye

Tüskepecsenye Hozzávalók: (8 főre) 2 tüskepecsenye (sertés szűzpecsenye), 2 sertés fátyolháj, 1,5 kg sertés darált vegyes hús, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, őrölt kömény, fokhagyma. Köret: 1 kg krumpli, só, 1 csokor petrezselyemzöld, pecsenyezsír. A darált sertéshúsra egy teáskanál sót, őrölt borsot, paprikát, őrölt köményt és kávéskanálnyi szárított fokhagymát (vagy friss, zúzott fokhagymát) teszünk. Összegyúrjuk, …

Tüskepecsenye Tovább »

Édeskáposzta fasírozottal

Édeskáposzta fasírozottal Hozzávalók: 1 kg fejes káposzta, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dkg őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 12 dkg füstölt szalonna, 1 liter füstölt alaplé (vagy víz), 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt. Fasírozott: 40 dkg darált sertéslapocka, 1 zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 8 dkg zsemlemorzsa, …

Édeskáposzta fasírozottal Tovább »

Húsos rakott burgonya zöld dió befőttel

Húsos rakott burgonya zöld dió befőttel Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 üveg zöld dió befőtt. A burgonyát héjában megfőzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és …

Húsos rakott burgonya zöld dió befőttel Tovább »

Töltött lángos

Töltött lángos Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 4,5 dl aludttej, 3 tojás, 3 dl tej, fél dl étolaj. Töltelék: 2 evőkanál zsír, 1 kg darált sertéshús, 15 dkg gomba, 15 dkg kukorica, 15 dkg vöröshagyma, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, …

Töltött lángos Tovább »

Rakott fasírt

Rakott fasírt Hozzávalók: 1 kg darált hús, 4 darab virsli, 8 főtt tojás, 6 nyers tojás, 10 dkg füstölt (bacon) szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, 2 nagy vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 szelet szikkadt kenyér, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 5 teáskanál őrölt paprika, a tepsibe 1 evőkanál zsír. …

Rakott fasírt Tovább »