előétel

Olajban pácolt ordasajt hagymával

Olajban pácolt ordasajt hagymával Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 lila hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál szárított medvehagyma, 20 dkg ordasajt, 2 dl étolaj, só, 15 szelet szárított paradicsom, 15 apró chili paprika. A hagymaféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát és lila hagymát felcsíkozzuk. Az ordát kisebb kockákra vágjuk. Egy zárható üvegbe elkezdjük rétegekben lerakni a hozzávalókat. […]

Olajban pácolt ordasajt hagymával Tovább olvasom »

Fehérboros nyúlmáj pástétom lepény kenyérrel

Fehérboros nyúlmáj pástétom lepény kenyérrel Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma, 20 dkg vaj, 2 szál rozmaring, 1 csapott evőkanál majoránna, 50 dkg nyúlmáj, 1 dl száraz fehérbor, só, őrölt feketebors, 1 nagyobb gerezd fokhagyma. Lepényhez: 2 decis csésze teljes kiőrlésű búzaliszt, ugyanannyi tönköly fehérliszt, 1 teáskanál szárított élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, 2 kávéskanál só, 1 evőkanál

Fehérboros nyúlmáj pástétom lepény kenyérrel Tovább olvasom »

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Hozzávalók: 8 db vargánya (vagy más gombafej), 25 dkg túró, 2 evőkanál medvehagyma krém (vagy medvehagyma), só, őrölt feketebors, liszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez. A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, kis mélyedést készítünk a kalapokba. A túrót csipetnyi sóval, két evőkanál medvehagyma krémmel elkeverjük. Használhatunk hozzá apróra vágott

Medvehagymás túróval töltött rántott gombafejek Tovább olvasom »

Sült paprika fokhagymás buzsdéval, pirítóssal

Sült paprika fokhagymás buzsdéval, pirítóssal Hozzávalók: 4 húsos paprika, 1 fej fokhagyma, só, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál 20%-os ecet, kenyérszeletek. A paprikákat megmossuk, és egészben egy forró serpenyőbe helyezzük. Sem zsiradék, sem víz nem kell alá. Lefedjük, majd sütés közben gyakran átforgatva szép színesre sütjük. Nem baj, ha kicsit fekete lesz, a külső részét

Sült paprika fokhagymás buzsdéval, pirítóssal Tovább olvasom »

Húsos palacsinta

Húsos palacsinta Hozzávalók: 10 evőkanál liszt, 3 tojás, fél dl étolaj, 1 kávéskanál só, 3 dl tej, 1,5 dl szódavíz. A töltelékhez: 40 dkg sertéscomb, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál paprikakrém, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 5 dkg vaj, 1 evőkanál

Húsos palacsinta Tovább olvasom »

Almás sonkasaláta tavirózsával

Almás sonkasaláta tavirózsával Hozzávalók: 4 savanykás alma, 30 dkg főtt kukorica, 10 dkg sonka. A majonézhez: fél dl étolaj, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor, fél dl citromlé, csipetnyi só és őrölt bors, 2 evőkanál mustár, 4,5 dl tejföl. A díszítéshez: 3 főtt tojás, pár szelet uborka, kis csokor zeller zöld. Először a majonézt készítjük

Almás sonkasaláta tavirózsával Tovább olvasom »

Badacsonyi gombasaláta

Badacsonyi gombasaláta Hozzávalók: 50 dkg vegyes erdei gomba, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 paprika, 3 tojás, 20 dkg rétesliszt, 10 dkg sertészsír, 5 dl tejföl, 3 teáskanál só, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 ág kakukkfű, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 dl vörösbor. Először a hagymákat megtisztítjuk, a paprikát

Badacsonyi gombasaláta Tovább olvasom »

Derelye pasztinákkal, libazúza mártással

Derelye pasztinákkal, libazúza mártással Hozzávalók: a mártáshoz: 12 dkg libazúza, fél fej vöröshagyma, 1 fakanál libazsír, só, 1 kávéskanál őrölt bors, fél dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt. A derelyéhez: 25 dkg liszt, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál só. A töltelékhez: 20 dkg pasztinák, 1 nagyobb

Derelye pasztinákkal, libazúza mártással Tovább olvasom »

Gombás palacsinta

Gombás palacsinta Hozzávalók: 10 dkg darált sertéshús, 50 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás, só, őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, a sütéshez étolaj. A tésztához: egy tojás, kevés só, 1 dl tej, szódavíz, kevés étolaj. A habaráshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. Egy egész tojáshoz kávéskanálnyi

Gombás palacsinta Tovább olvasom »

Csirkemájjal töltött gombafejek

Csirkemájjal töltött gombafejek Hozzávalók: 50 dkg nagy szemű gomba, 20 dkg csirkemáj, 5 tojás, 15 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, egy kisebb fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, kávéskanálnyi őrölt feketebors és majoránna, a sütéshez étolaj. A gombaszárakat kitörjük, a fejeket megtisztítjuk. A szárakat a párolt rizskörethez, vagy más ételekhez felhasználhatjuk. A megtisztított csirkemájat összeturmixoljuk, hogy

Csirkemájjal töltött gombafejek Tovább olvasom »

Büdös túró

Büdös túró Hozzávalók: 25 dkg túró, só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna. A túrót a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Minimum fél óráig állni hagyjuk, hogy a szódabikarbóna meglazíthassa az étel állagát. Ezután füstölt kolbásszal, szálakra vágott sózott hagymával, kenyérrel kínálhatjuk. Könnyen elkészíthető, finom vacsoraétel.  

Büdös túró Tovább olvasom »

Gombás kelroló

Gombás kelroló Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj. A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit

Gombás kelroló Tovább olvasom »