gesztenye

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 2-3 dl tej. Máz: 3-4 evőkanál víz, 3 púpos evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor. A tejben elkeverjük a lisztet. Sűrű besamelt főzünk belőle, amit kihűtünk. Összekeverjük a porcukrot és a puha vajat, majd a hideg besamelt is […]

Gesztenye rolád Tovább olvasom »

Gesztenyés kalács

Gesztenyés kalács Hozzávalók: (3 rúdhoz) 1 kg (tönköly) liszt, 5 dkg élesztő, 1 liter tej, 1 teáskanál (gyümölcs) cukor, diónyi vaj, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál vegyes virágméz, 1 kg gesztenyemassza, 15 dkg magozott meggy, 10 dkg mazsola, 1 dl rum. A tészta tetejére 2 tojás sárgája. A tejből másfél decit meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt,

Gesztenyés kalács Tovább olvasom »

Gesztenyével töltött pulykamell

Gesztenyével töltött pulykamell Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 1 tojás, só, bors, étolaj, 50 dkg füstölt szalonna, 1 dl főzőtejszín, 20 dkg natúr gesztenyemassza, 50 dkg burgonya. A pulykamellből szeleteket vágunk, a leeső, kisebb darabokat ledaráljuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, őrölt feketeborssal megszórjuk. A darált húst a gesztenyemasszával, egy tojással, főzőtejszínnel, teáskanálnyi sóval és borssal elkeverjük.

Gesztenyével töltött pulykamell Tovább olvasom »

Iharosberényi hústekercs gesztenyés tócsnival

Iharosberényi hústekercs gesztenyés tócsnival Hozzávalók: 1 kg kicsontozott sertéskaraj, 4 db színes paprika, só, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj. A tócsnihoz: 50 dkg krumpli, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 12 dkg natúr gesztenyemassza, 2 evőkanál liszt, a sütéshez fél liter étolaj. A húst szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk. Enyhén mindkét oldalán átsózzuk.

Iharosberényi hústekercs gesztenyés tócsnival Tovább olvasom »

Gesztenyekrém leves túróhabbal

Gesztenyekrém leves túróhabbal Hozzávalók: A túróhabhoz: 25 dkg túró, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja. A leveshez: 30 dkg gesztenyemassza, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 liter tej, 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál rum. Először a levesbetétet készítjük el. A túrót összetörjük,

Gesztenyekrém leves túróhabbal Tovább olvasom »

Gesztenyelekvár és gesztenyemassza

Gesztenyelekvár és gesztenyemassza Hozzávalók: A lekvárhoz: 2 kg gesztenye, 70 dkg cukor, fél kávéskanál nátrium-benzoát, 4 dl víz, 4 evőkanál rum. A masszához: 1 kg főzött, tisztított gesztenye, 25 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 evőkanál rum. A lekvárhoz való gesztenyét előző este beáztatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 perc alatt

Gesztenyelekvár és gesztenyemassza Tovább olvasom »

Vörösborban párolt töltött körte

Vörösborban párolt töltött körte Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben. Citromlevet csavarunk rá. A gesztenyemasszát felaprítjuk,

Vörösborban párolt töltött körte Tovább olvasom »

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg porcukor, fél dl rum, 1 vaníliás cukor, 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 1 tojás. A gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi rummal ízesítjük, kicsit hűtjük, és elkeverjük benne

Gesztenye rolád Tovább olvasom »

Gesztenyés koszorú

Gesztenyés koszorú Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 3 dkg élesztő, fél liter tej, kevés reszelt citromhéj, 4 nagy kanál aludttej, 1 tojás sárgája, 2 egész tojás, 10 dkg olvasztott vaj, 50 dkg gesztenyemassza, 1 evőkanál rum, 2 vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, a tetejére 1 felvert tojás. Másfél dl langyos,

Gesztenyés koszorú Tovább olvasom »

Almás-gesztenyés palacsinta

Almás-gesztenyés palacsinta Hozzávalók: 2 tojás, 35 dkg liszt, 3-4 dl tej, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, szódavíz. A töltelékhez: 4 nagy alma, csipetnyi só, 25 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum (rumaroma), 2 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, a sütéshez étolaj. A tojásokat sóval, cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel csomómentesre keverjük,

Almás-gesztenyés palacsinta Tovább olvasom »

Kapros vadmalacleves gesztenyével

Kapros vadmalacleves gesztenyével Hozzávalók: (8 főre) 1 kg vadmalac hús, 2 púpos evőkanálnyi sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 5 db gomba, 2 nagyobb petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 5 db babérlevél, 2 evőkanál só, 1 csapott evőkanál őrölt feketebors, 5 evőkanál kapor, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg gesztenye, 3 dl tejszín, 1 evőkanál áfonyalekvár. A zöldségeket megtisztítjuk,

Kapros vadmalacleves gesztenyével Tovább olvasom »