gyors sütemény

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 2-3 dl tej. Máz: 3-4 evőkanál víz, 3 púpos evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor. A tejben elkeverjük a lisztet. Sűrű besamelt főzünk belőle, amit kihűtünk. Összekeverjük a porcukrot és a puha vajat, majd a hideg besamelt is […]

Gesztenye rolád Tovább olvasom »

Vegyes gyümölcsös kavart

Vegyes gyümölcsös kavart Hozzávalók: (egy nagyobb tepsihez) 10 tojás, 9 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 1,5 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 2 evőkanál étolaj, 1,5 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál tej, 10 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál rétesliszt. 80 dkg vegyes gyümölcs (meggy, őszibarack, szőlő, alma, szilva). A gyümölcsöket megtisztítjuk, apró darabkákra vágva összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.

Vegyes gyümölcsös kavart Tovább olvasom »

Csokis-meggyes piskóta

Csokis-meggyes piskóta Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg magozott meggy, 10 dkg csokoládé. A tepsihez kevés vaj és liszt. A tepsit előkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőport és a kakaót a lisztben elkeverjük. Egy keverőtálba beleborítjuk a cukrot, rátesszük a tojások fehérjét. A sárgákat

Csokis-meggyes piskóta Tovább olvasom »

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta Hozzávalók: a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 8 evőkanál porcukor, fél kg kimagozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor. A tepsit vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz porcukrot adunk, amivel habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a

Meggyes piskóta Tovább olvasom »

Kéri rudacska -Kierer Stangl

Kéri rudacska – Kierer Stangl Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg kristálycukor, 2 vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 1 teáskanál tört szegfűszeg, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál étolaj. A lisztet, cukrot, tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a szegfűszeget, sütőport és vaníliás cukrot. Összegyúrjuk, és egy aránylag kemény anyagot készítünk belőle. Amennyiben soknak bizonyulna a liszt, kevés tejjel

Kéri rudacska -Kierer Stangl Tovább olvasom »

Túrós ajjnélküli lepény

Túrós ajjnélküli lepény Hozzávalók: 75 dkg túró, 9 dl tejföl, csipetnyi só, 8 púpos evőkanál cukor, 10 dkg puha vaj, 5 tojás, 8 púpos evőkanál liszt, a tepsihez egy evőkanál zsír, kevés liszt. A túrót a tejföllel, sóval, cukorral, vajjal és a tojások sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan

Túrós ajjnélküli lepény Tovább olvasom »

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg porcukor, fél dl rum, 1 vaníliás cukor, 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 1 tojás. A gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi rummal ízesítjük, kicsit hűtjük, és elkeverjük benne

Gesztenye rolád Tovább olvasom »

Tejes pite

Tejes pite Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 liter tej, 80 dkg liszt, 10 dkg vaj, baracklekvár. Az egész tojásokat tálba ütjük, felverjük, habosra keverjük benne a kristálycukrot. Sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, és a híg masszát vastagon kivajazott, nagyméretű sütő tepsibe öntjük. Kb. 50

Tejes pite Tovább olvasom »

Tízperces sütemény

Tízperces sütemény Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj (margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír

Tízperces sütemény Tovább olvasom »