gyufatészta

Tengelici halászlé

Tengelici halászlé Hozzávalók: (10 főre) 5 kg ponty, 5 közepes vöröshagyma, 5 púpos evőkanál őrölt paprika, 6,5 liter víz, 2 dl paprikakrém, 2 paradicsom, 6 cseresznyepaprika, 2 paprika, só. Gyufatésztához: 60 dkg liszt, 6 tojás. A halat megtisztítjuk, 2-3 mm távolságban beirdaljuk. Szeletekre vágjuk, a halfejeket megfelezzük. A vöröshagymát minél apróbbra kockázzuk. A bogrács aljába […]

Tengelici halászlé Tovább olvasom »

Babos tészta

Babos tészta Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2 teáskanálnyi só, 30 dkg tarkabab, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 tojás, öt dl tejföl, 6 szelet füstölt szalonna. A gyufatésztához 4 tojás, só, 50 dkg liszt. Egy vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk. A vöröshagymát négyfelé vágjuk, és a fokhagymával,

Babos tészta Tovább olvasom »