gyümölcs

Vegyes gyümölcsös kavart

Vegyes gyümölcsös kavart Hozzávalók: (egy nagyobb tepsihez) 10 tojás, 9 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 1,5 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 2 evőkanál étolaj, 1,5 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál tej, 10 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál rétesliszt. 80 dkg vegyes gyümölcs (meggy, őszibarack, szőlő, alma, szilva). A gyümölcsöket megtisztítjuk, apró darabkákra vágva összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. …

Vegyes gyümölcsös kavart Tovább »

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal Hozzávalók: A páchoz: só, őrölt feketebors, vadfűszer keverék, szerecsendió, étolaj. 8 szelet szarvas szűzpecsenye, 1 nagy vöröshagyma, 4 evőkanál cukor, 6 szem borókabogyó, 2 teáskanál mustár, 1 babérlevél, fél dl étolaj, fél liter vörösbor. A burgonyafánkhoz: 50 dkg krumpli, só, 20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál őrölt feketebors, kevés …

Rozsdás szarvas szelet burgonyafánkkal Tovább »

Édes kevert sütemény

Édes kevert sütemény Hozzávalók: (1 sütő tepsihez) 8 tojás, 24 dkg sertészsír, 1 vaníliás cukor, másfél csomag sütőpor, 1 csipetnyi só, 40 dkg cukor, 40 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja. A tetejére: 15 dkg magozott meggy, 15 dkg őszibarack, 15 dkg körte, vagy bármilyen gyümölcs. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt. …

Édes kevert sütemény Tovább »

Gyümölcsös, grillen sült vadhús

Gyümölcsös, grillen sült vadhús Hozzávalók: fél kg csont nélküli őzgerinc, só, őrölt feketebors, pár ág friss rozmaring és kakukkfű, étolaj. A grillezett gyümölcshöz: 40 dkg vegyesen (ribizli, málna, eper, szeder, ringló, körte, vagy tetszés szerint más is lehet). Továbbá két evőkanál méz, 1 evőkanál étolaj, csipetnyi só, fél citrom leve, pár levél vágott, friss bazsalikom. …

Gyümölcsös, grillen sült vadhús Tovább »