joghurt

Leveles sajtos kifli

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 15 dkg sajt, 1 dl tej, 2 tojás, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 4 dl joghurt, 1 dl étolaj, 20 dkg vaj, 1 evőkanál só. A tetejére 1 tojás sárgája, 2 evőkanál étolaj, 15 dkg sajt. A tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet …

Leveles sajtos kifli Tovább »

Házi készítésű gyümölcsjoghurt

Házi készítésű gyümölcsjoghurt Hozzávalók: 1 liter házi tej, 3 dl natúr joghurt, 3 evőkanál vegyes virágméz, 3 db őszibarack. A langyos házi tejet üvegtálba öntjük, belekeverjük a joghurtot, és a lakás hőmérsékletétől függően 24-48 óráig állni hagyjuk. Amikor megaludt a tej, és szép sűrű joghurtunk képződött, akkor mézzel, és simára turmixolt gyümölccsel összekeverjük. Az egészet …

Házi készítésű gyümölcsjoghurt Tovább »

Tepertős-szilvás fülecske

Tepertős-szilvás fülecske Hozzávalók: 2-3 deci langyos joghurt, 1 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, három dl szilvalekvár, 35 dkg darált tepertő, csipetnyi fehérbors, 15 dkg tisztított dió. A szóráshoz fahéjas porcukor. Fél dl langyos joghurtot a cukorral, az élesztővel, és egy egész tojással összekeverünk. A lisztbe 1 kávéskanál …

Tepertős-szilvás fülecske Tovább »