kajszibarack lekvár

Anyám diétás süteménye

Anyám diétás süteménye Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál kakaópor, 1 vaníliás cukor, 1 csipetnyi vanília őrlemény, 15 dkg csokoládé, 8 dkg vaj, másfél deci kajszi lekvár, pár csepp étolaj. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorhoz adjuk, a vaníliás cukorral és őrleménnyel …

Anyám diétás süteménye Tovább »

Lapujtői csöröge

Lapujtői csöröge Hozzávalók: (6 főre) 40 dkg liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2-3 dl tejföl, 1 teáskanál rumaroma. A sütéshez étolaj, a tetejére porcukor, bármilyen házi lekvár. A lisztet kimérjük, a többi hozzávalót is beletesszük. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk. Sima cipót alakítunk belőle, …

Lapujtői csöröge Tovább »

Habos rakott palacsinta

Habos rakott palacsinta Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, fél evőkanál porcukor, fél liter tej, fél liter szódavíz, 2 evőkanál étolaj. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tej, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás sárgája. A töltelékhez: 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, 2 dl kajszibarack dzsem. A …

Habos rakott palacsinta Tovább »

Almás-diós piskóta

Almás-diós piskóta Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg liszt, 3 alma, 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 1 citrom, 5 dkg vaj, kevés liszt a forma kikenéséhez. A tálaláshoz porcukor, kajszibarack lekvár. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A tojásokat két tálba szétválasztjuk. A sárgákhoz egy evőkanál porcukrot szórunk. …

Almás-diós piskóta Tovább »

Túrós-lekváros pite

Túrós-lekváros pite Hozzávalók: 70 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 csipetnyi só, 3 evőkanál olvasztott zsír, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl, 4 tojás sárgája. A tepsi előkészítéséhez 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt. A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás, 20 dkg cukor. A tetejére: 3 dl kajszibarack lekvár, 4 tojás …

Túrós-lekváros pite Tovább »

Túrós peri

Túrós peri Hozzávalók: 2 tojás, 1 teáskanál só, liszt, 30 dkg szikkadt kajszibarack lekvár, 50 dkg túró, 1 csipet só, 4 púpos evőkanál porcukor, 2 evőkanál étolaj. A tésztához egy nagyobb tálba felütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót, és öntünk hozzá két dl vizet. Jól összekeverjük, és annyi lisztet adunk apránként hozzá, hogy jó kemény …

Túrós peri Tovább »