kávé

Kávés kekszes tetejű

Kávés kekszes tetejű Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 6 evőkanál liszt, 1 sütőpor. Kekszes krém: 50 dkg darált háztartási keksz, 4 dl hideg kávé, fél deci rum (aroma), 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. Máz: 4 evőkanál étolaj, 10 dkg étcsokoládé. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat cukorral, vízzel habosra felverjük. […]

Kávés kekszes tetejű Tovább olvasom »

Habos kávé

Habos kávé Hozzávalók: fél liter víz, 4 evőkanál cikória kávé, fél liter tej, ízlés szerint méz. A vizet felforraljuk, habverővel folyamatosan verve hozzáadjuk a cikóriakávét, majd kicsit állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Egy másik edényben felforraljuk a tejet, és folytonosan tovább verve, hozzáadjuk a kávét. Habosra verjük, kávéspoharakba öntjük, és ízlés szerint mézet csurgatunk a tetejére.

Habos kávé Tovább olvasom »