kelt pogácsa

Tepertős bodag

Tepertős bodag Hozzávalók: (1 sütőtepsihez) 50 dkg liszt, 25 dkg tepertő, 5 dkg sertészsír, 3 teáskanál só, 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál cukor, 1 egész tojás a tetejére. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Az átszitált lisztet sóval, zsírral és tepertővel elmorzsoljuk. […]

Tepertős bodag Tovább olvasom »

Részeges pogácsa

Részeges pogácsa Hozzávalók: 70 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, 1 teáskanál cukor, só, 5 dl tej, 3 evőkanál pálinka, vagy rum, 30 dkg margarin. Tetejére 1 tojás, napraforgómag, szezámmag és reszelt sajt. A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy kis pohárral, cukrot szórunk bele, rámorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel. A lisztbe

Részeges pogácsa Tovább olvasom »