köles

Fordított köleskása

Fordított köleskása Hozzávalók: (10-12 főre) 1 kg hántolt köles, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg füstölt szalonna, 25 dkg házi sonka, vagy bacon szalonna, őrölt feketebors, só, őrölt fűszerpaprika. Felhevített bográcsban zsírjára pirítjuk a füstölt szalonna csíkokat. Amikor megüvegesedett, beleborítjuk a sonkát (bacont), és tovább sütjük. Néhány percnyi kevergetés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. …

Fordított köleskása Tovább »

Köles béles

Köles béles Hozzávalók: 20 dkg hántolt köles, 25 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, só, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 teáskanál őrölt feketebors. Az átmosott köleshez diónyi zsírt, teáskanálnyi sót adunk, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. Idő közben a vizet szükség szerint pótoljuk. Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet a tojással, teáskanálnyi sóval, diónyi …

Köles béles Tovább »