könnyű étel

Sült uborka

Sült uborka Hozzávalók: 50 dkg uborka, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, fél dl étolaj, 1 teáskanál őrölt paprika, kávéskanálnyi őrölt bors, 2 dl tejföl, másfél evőkanál liszt. Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, és ebben 15 percig állni hagyjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és lereszeljük. A kaprot apróra vágjuk. Kevés étolajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, […]

Sült uborka Tovább olvasom »

Csirkemell meggymártással

Csirkemell meggymártással Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 üveg magozott meggy, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 35 dkg búzadara, só, másfél kanálnyi étkezési keményítő, 15 dkg liszt, teáskanálnyi őrölt fahéj, só, 3 dl étolaj. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk. Lisztbe forgatjuk, majd kevés étolajban mindkét oldalán megkapatjuk. Célszerű fedő alatt párolni, hogy gőz

Csirkemell meggymártással Tovább olvasom »

Savanyú tojás leves

Savanyú tojás leves Hozzávalók: fél dl étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 csapott kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 babérlevél, só, 1 evőkanál ecet, 4 tojás. Az étolajat fazékba öntjük, lepirítjuk rajta a lisztet. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az őrölt köményt, és a fűszerpaprikát. Apránként felöntjük hideg vízzel, majd összeforraljuk. Babérlevéllel, sóval ízesítjük.

Savanyú tojás leves Tovább olvasom »

Büdös túró

Büdös túró Hozzávalók: 25 dkg túró, só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna. A túrót a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Minimum fél óráig állni hagyjuk, hogy a szódabikarbóna meglazíthassa az étel állagát. Ezután füstölt kolbásszal, szálakra vágott sózott hagymával, kenyérrel kínálhatjuk. Könnyen elkészíthető, finom vacsoraétel.  

Büdös túró Tovább olvasom »

Almával töltött ponty

Almával töltött ponty Hozzávalók: egy (1,5-2 kilós) tisztított tükörponty, só, őrölt bors, őrölt paprika, 1 citrom, 2 csokornyi petrezselyem zöld, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb alma, 5 dkg margarin, fél liter étolaj, 1 kg krumpli, a sütéséhez további fél liter étolaj. A ponty uszonyait eltávolítjuk, majd mindkét oldalát 2 centis távolságban, jó mélyen

Almával töltött ponty Tovább olvasom »

Aszalt meggyel töltött csirkemell

Aszalt meggyel töltött csirkemell Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 teáskanál őrölt feketebors, 15 dkg vékony szelet sonka, 10 dkg vékony szelet sajt, 10 dkg bacon szalonna, 1 dl étolaj, 20 dkg aszalt meggy. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és nagyon vékonyra kiklopfoljuk. Őrölt borssal fűszerezzük. Egy-egy szelet húsra először sonkát, majd sajtot helyezünk, közepébe néhány szem

Aszalt meggyel töltött csirkemell Tovább olvasom »

Resztelt vaddisznómáj

Resztelt vaddisznómáj (vagy sertésmáj) Hozzávalók: 1 kg máj, 3 fej vöröshagyma, 2 dl étolaj, 2 dl paradicsomlé, 2 teáskanál őrölt bors, 6 teáskanál majoránna. A vöröshagymát durva kockákra vágjuk, és étolajon üvegesre pároljuk. Félretesszük, hogy lehűljön. Közben a májat vékony csíkokra vágjuk, és szűrőben többször vízzel átöblítjük, hogy minél inkább kiázzon belőle a vér. Lecsepegtetjük.

Resztelt vaddisznómáj Tovább olvasom »

Savóleves

Savóleves Hozzávalók: 1- 1,5 liter savó, 1 teáskanál só, 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás. A reszelt tésztához 1 tojás, és annyi liszt, amennyit felvesz. A savót a sóval felforraljuk. Közben elkészítjük a reszelt tésztát. Egy egész tojáshoz annyi lisztet teszünk, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkára reszeljük, és száradni hagyjuk, amíg

Savóleves Tovább olvasom »