körte

Körtés-diós kelt prósza

Körtés-diós kelt prósza Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dl tej, 2 tojás, 3 púpos evőkanál cukor, csipetnyi só, 5 dkg margarin, 15 dkg cukros darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg élesztő, 1 nagyobb körte. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleütjük a tojásokat, habverővel kikeverjük, beleborítjuk a megkelt élesztőt, és […]

Körtés-diós kelt prósza Tovább olvasom »

Körtefelfújt

Körtefelfújt Hozzávalók: 1 kg körte, 6 db tojás, 9 evőkanál méz, csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, fél teáskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 dl bor, víz. A formák előkészítéséhez olívaolaj. A körtéket megtisztítjuk, magházukat kiszedjük, nagyobb cikkekre vágjuk, majd egy főzőedénybe tesszük. Öntünk rá bort, három evőkanál mézet. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Olívaolajat

Körtefelfújt Tovább olvasom »

Őszi rétes

Őszi rétes Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 2 tojás, 1 púpos teáskanál só, langyos víz, fél dl étolaj. A túrós töltelékhez: 50 dkg szilva, 1 kg túró, 8 evőkanál cukor, 2 vaníliás cukor, 2 tojás. A körtéshez: 50 dkg körte, fél citrom leve, fél dl étolaj, 25 dkg búzadara, 1 kávéskanál só, víz, 15 dkg cukor,

Őszi rétes Tovább olvasom »

Vörösborban párolt töltött körte

Vörösborban párolt töltött körte Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben. Citromlevet csavarunk rá. A gesztenyemasszát felaprítjuk,

Vörösborban párolt töltött körte Tovább olvasom »

Gyümölcsös hajdinamálé

Gyümölcsös hajdinamálé Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs (körte, cseresznye, szilva, vagy tetszés szerinti idénygyümölcs), 30 dkg kristálycukor a gyümölcsökhöz. hat dl aludttej, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál só, 2 kávéskanál kristálycukor, kb. 14 evőkanál búzaliszt, 8 evőkanál hajdinaliszt. A tepsi zsírozásához és a sütemény locsolásához sertészsír, egy dl tejföl, a tetejére porcukor. A gyümölcsöket megtisztítjuk, magházukat

Gyümölcsös hajdinamálé Tovább olvasom »