lencse

Lencsegulyás

Lencsegulyás Hozzávalók: (12 főre) 2,5 kg sertéscomb, 1 füstölt hátsó csülök, 25 dkg kolozsvári szalonna, 6 nagy sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 80 dkg lencse, 3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 púpos evőkanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl étolaj, 1 liter a […]

Lencsegulyás Tovább olvasom »

Lencsés-gombás kakaspörkölt medvehagymás nokedlivel

Lencsés-gombás kakaspörkölt medvehagymás nokedlivel Hozzávalók: 1 kg kakashús (comb), 4 gerezd fokhagyma, 4 paradicsom, 25 dkg lencse, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 vöröshagyma, 1 dl étolaj, 50 dkg gomba, 1 teáskanál só, 3 babérlevél, 1 teáskanál őrölt paprika. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 3 tojás, 1 púpos teáskanál medvehagyma krém, csipetnyi só, 1 evőkanál étolaj.

Lencsés-gombás kakaspörkölt medvehagymás nokedlivel Tovább olvasom »

Lencseleves füstölt csülökkel

Lencseleves füstölt csülökkel Hozzávalók: 30 dkg lencse, 40 dkg füstölt hátsó csülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A tálaláshoz tejföl. A lencsét és a kisebb kockákra vágott füstölt csülköt felhasználás előtt másfél-két órával

Lencseleves füstölt csülökkel Tovább olvasom »