levendula

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel Hozzávalók: 15 dkg vaj, 2 evőkanál frissen vágott levendulavirág, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál reszelt étcsokoládé, a tetejére 1 tojás sárgája. A liszthez először a sütőport, majd a túrót, a vajat, és a felvert tojást adjuk. A levendula virágot […]

Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel Tovább olvasom »

Levendulás, étcsokoládés kiflik

Levendulás, étcsokoládés kiflik Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, fél teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 15 dkg étcsokoládé, 1 dl levendulaszörp, 3 dl tej, 1 tojás. A lisztbe vajat, sót, kevés cukrot teszünk. Az élesztőt a többi cukorral tejben megkelesztjük, és kidagasztjuk vele a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán is alaposan átdolgozzuk, majd

Levendulás, étcsokoládés kiflik Tovább olvasom »

Levendulás pogácsa

Levendulás pogácsa Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj (margarin), 2 dl tejföl, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 1 teáskanál cukor, 1 csapott evőkanál só, 2 teáskanál morzsolt levendulavirág, csipetnyi őrölt feketebors és kömény. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az élesztőt. Elkeverjük benne, hogy gyorsabban keljen. A

Levendulás pogácsa Tovább olvasom »

Citromos-levendulás keksz

Citromos-levendulás keksz Hozzávalók: (16-18 db) 20 dkg liszt, 1 púpos teáskanál szárított levendulavirág, 1 teáskanál reszelt bio citromhéj, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 1 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál víz.  A forgatáshoz kristálycukor. Egy tálba beleöntjük a lisztet. Hozzákeverjük a szódabikarbónát, a levendulát, csipetnyi sót, és a citromhéjat.

Citromos-levendulás keksz Tovább olvasom »