liba

Liba pörkölt szőlőfejes tésztával

Liba pörkölt szőlőfejes tésztával Hozzávalók: 1 egész (4-5 kg) liba, 70 dkg vöröshagyma, 3 szem paprika, 3 paradicsom, 2 evőkanál őrölt paprika, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál majoránna, 1 fej fokhagyma. A szőlőfejes tésztához: 3 tojás, 75 dkg liszt. A megtisztított libát kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A liba …

Liba pörkölt szőlőfejes tésztával Tovább »

Libaleves és libasült

Libaleves és libasült Hozzávalók: 1 megtisztított, feldarabolt liba, 2 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 szelet zeller, 1 fehér paprika, 3 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál egész bors, só, 1 csokor petrezselyem-és zeller zöld, 1 burgonya, 25 dkg csigatészta, fél dl étolaj. A körethez másfél kg burgonya. A libahúst szétválogatjuk. A nagyobb, húsosabb …

Libaleves és libasült Tovább »