máj

Lecsós vadmáj

Lecsós vadmáj Hozzávalók: 1 kg vadmáj, 2 üveg lecsó, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 3 vöröshagyma. A sütéshez étolaj. Az étolajat tárcsán, vagy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. A májat vékonyabb szeletekre vágjuk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és félkarikákra szeljük. A forró olajban először a májdarabokat sütjük ki hirtelen, […]

Lecsós vadmáj Tovább olvasom »

Nyúl becsinált leves

Nyúl becsinált leves Hozzávalók: 80 dkg nyúlhús, 1 vöröshagyma, 1 zellergumó, kis csokor zeller zöld, 1 petrezselyem gyökér, 2 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál étolaj, 1 teáskanál tárkony, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 babérlevél, 3 teáskanál só. A galuskához: a nyúl mája, 2 tojás, 8 dkg búzadara. A nyúlhúst összeaprítjuk a csontos részeivel együtt,

Nyúl becsinált leves Tovább olvasom »

Vadpástétom

Vadpástétom Hozzávalók: 1 kg vaddisznómáj (vagy sertésmáj), 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál majoránna, 20 dkg füstölt szalonna, pár szelet sonka, 4 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál őrölt paprika, 3 evőkanál mustár, 2 teáskanál (csípős) házi darált paprika, 20 dkg sertészsír, kis csokor kakukkfű. A kosárkákhoz 30 dkg leveles tészta,

Vadpástétom Tovább olvasom »

Töltött dagadó rántott krumplival

Töltött dagadó rántott krumplival Hozzávalók: két sertés dagadó, só, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 fakanál sertészsír, 30 dkg sertésmáj, 5 dkg gomba, 3 nyers és 4 keményre főzött tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 4 szikkadt zsemle, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna. A rántott krumplihoz: 2 kg krumpli, a panírhoz 4 tojás, csipetnyi só,

Töltött dagadó rántott krumplival Tovább olvasom »