marhalábszár

Marhapörkölt zsemlegombóccal

Marhapörkölt zsemlegombóccal Hozzávalók: másfél kg marhalábszár, 5 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg füstölt szalonna és sonka, 20 dkg sertészsír, 2 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál majoránna, 1 teáskanál só, darált házi paprika, 3 evőkanál őrölt paprika, fél paprika és paradicsom. A zsemlegombóchoz: 5 tojás, 1 kávéskanál só, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál szódabikarbóna, […]

Marhapörkölt zsemlegombóccal Tovább olvasom »

Sokfűszeres marhalábszár burgonyalángossal

Sokfűszeres marhalábszár burgonyalángossal Hozzávalók: A pácléhez: 2 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi koriander, borókabogyó, mustármag, szegfűbors, 5 db babérlevél. 1 kg marhalábszár, 1 dl étolaj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 púpos evőkanál őrölt paprika, 5 db sárgarépa, 2 dl vörösbor, só. A lángoshoz: fél dl tej, 1

Sokfűszeres marhalábszár burgonyalángossal Tovább olvasom »

Pandúr gulyás

Pandúr gulyás Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 dl étolaj, 70 dkg gomba, 60 dkg sertésvelő, 2 csokor petrezselyem, őrölt feketebors, őrölt kömény, 3 babérlevél, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 csapott evőkanál csípős paprika, só, 6 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, 1 kg burgonya, 4 dl tejföl, 1

Pandúr gulyás Tovább olvasom »

Vadas marharagu gőzgombóccal

Vadas marharagu gőzgombóccal Hozzávalók: 2,5 kg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 6 fakanálnyi sertészsír, 2 paprika, 1 fej fokhagyma, 4 paradicsom, 6 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerkömény, feketebors és csemege paprikakrém, só, 5 nagyobb gomba, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1,5 dl száraz vörösbor, 20 dkg előfőzött vörös bab. A habaráshoz 2 dl tejföl, 2 evőkanál

Vadas marharagu gőzgombóccal Tovább olvasom »