mártás

Savanyú tojásos mártás

Savanyú tojásos mártás Hozzávalók: 3 dkg liszt, 3 dkg sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 10 karika kolbász, 4 tojás, 1 kávéskanál ecet, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors. Egy lábasban felmelegítjük a zsírt, hozzáadjuk a lisztet, és összepirítjuk. Ízesítjük őrölt paprikával, felengedjük fél liter vízzel, majd babérlevelet, őrölt feketeborsot, sót, és karikákra […]

Savanyú tojásos mártás Tovább olvasom »

Szilvamártás krumplis gombóccal

Szilvamártás krumplis gombóccal Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, 5 dkg búzadara, 1 tojás, másfél teáskanál só. A főzővízbe 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só. A mártáshoz: 80 dkg szilva, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 5 szem szegfűszeg, 4 darab egész fahéj, 1 citrom leve, 2 dl tejföl,

Szilvamártás krumplis gombóccal Tovább olvasom »

Balatoni süllő tormás mártással

Balatoni süllő tormás mártással Hozzávalók: 1 db süllő, 30 dkg vaj, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 szem krumpli, 5 evőkanál reszelt torma, tárkonylevél, csokornyi petrezselyemzöld, só, 4 dl főzőtejszín, 1 citrom, 3 dl hal alaplé. A megtisztított süllőt kívül-belül besózzuk, és ebben 10-15 percig állni hagyjuk. Közben a száját kipeckeljük, hogy sütés után bele

Balatoni süllő tormás mártással Tovább olvasom »

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással Hozzávalók: 5 sárgarépa, 4 petrezselyem gyökere, 1 zellergumó, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 60 dkg marha fehérpecsenye, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, őrölt bors. A mártáshoz: 6 zsemle, 1 kisebb torma. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a hússal együtt nagyobb edényben, vízzel felöntve feltesszük főni. Sóval, őrölt borssal

Párolt marhaszelet tormás zsemlemártással Tovább olvasom »

Sült tyúkhús rebarbaramártással

Sült tyúkhús rebarbaramártással Hozzávalók: A tyúkhúslevesben megfőtt hús, diónyi zsír, 2 dl fehérbor, 2 teáskanál őrölt feketebors, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 teáskanál majoránna. A mártáshoz: 20 dkg szeletelt rebarbara, diónyi vaj (margarin), csipetnyi só, 2 evőkanál kristálycukor, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2 evőkanál méz. A húslevesből

Sült tyúkhús rebarbaramártással Tovább olvasom »

Hagymamártás

Hagymamártás Hozzávalók: 1 kg hagyma, 2 dl étolaj, 2 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál ecet. A hagymát kockákra vágjuk, és az étolajon üvegesre pároljuk. Teszünk rá őrölt paprikát, sót, és felengedjük 4-5 dl vízzel. Őrölt borssal ízesítjük, és kb. 10

Hagymamártás Tovább olvasom »