mazsola

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér Hozzávalók: (2 db őzgerincformához) 25 dkg porcukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg dió, 6 dkg mazsola, 6 dkg aszalt szilva, 6 dkg aszalt sárgabarack, 6 dkg birsalmasajt, 25 dkg alma, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg. A diót durvára vágjuk. Az …

Gyümölcskenyér Tovább »

Töltött kacsa

Töltött kacsa Hozzávalók: 1 egész kacsa (2,5 kg), 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 3 alma, 3 dl tej, 2 szelet kenyér, 10 dkg mazsola, 3 dl félszáraz fehérbor, 4 db csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, só, őrölt bors, majoránna. Fordított burgonya: 6 nagy szem krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, kacsazsír, 2 teáskanál só. …

Töltött kacsa Tovább »

Almaleves

Almaleves Hozzávalók: 3 dl száraz fehérbor, 10 dkg mazsola, 10 dkg cukor, 3 alma, 4 dl víz, 3 szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő. Az almákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy lábasba felteszünk melegedni fehérbort, cukrot és mazsolát. Hozzáadjuk …

Almaleves Tovább »

Meggyes vargabéles

Meggyes vargabéles Hozzávalók: 20 dkg cérnametélt, 5 dkg mazsola, 3 dl tejföl, 50 dkg túró, 4 tojás, 6 db réteslap, 2 vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 4 evőkanál étolaj, fél citrom leve, 15 szem magozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor. A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A túrót villával …

Meggyes vargabéles Tovább »

Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 10 dkg élesztő, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg olvasztott vaj, 6 tojás sárgája, 8 evőkanál kristálycukor, 6 dl tej, 10 dkg mazsola. A sütőformához étolaj, zsemlemorzsa. A mázhoz: 20 dkg csokoládé, 1 dl tej. A lisztet két tálban elfelezzük. A mazsolát kevés tejbe beáztatjuk. A …

Csokoládés kuglóf Tovább »

Túrós metélt

Túrós metélt Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 6 tojás, csipetnyi só, 1 bio citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 dkg mazsola, a tálaláshoz rumos (aromás) baracklekvár. A tepsi előkészítéséhez 5 dkg vaj, három evőkanál zsemlemorzsa. A tálaláshoz porcukor. Először a …

Túrós metélt Tovább »

Kígyórétes

Kígyórétes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 12 dkg sertészsír, 12 dkg vaj, 1 evőkanál búzadara, fél (bio) citrom reszelt héja, 2 egész tojás. A dagasztó tálunk aljába öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és egy …

Kígyórétes Tovább »

Kőrakási serpenyős halacskák kölessel és főtt salátával

Kőrakási serpenyős halacskák kölessel és főtt salátával Hozzávalók: fél kg vegyes halhús, 15 dkg mazsola, fél dl étolaj, fél dl tokaji aszú, vagy móri töppedt ezerjó, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál lestyán, 1 teáskanál majoránna, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 teáskanál liquamen (vagy só), 2 teáskanál só. A salátához: 1 brokkoli, 1 karfiol, 2 cukkini, …

Kőrakási serpenyős halacskák kölessel és főtt salátával Tovább »