metélt

Rakott tészta

Rakott tészta Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt, 1 tojás, víz. Töltelék: 20 dkg darált mák, 20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 5 púpos evőkanál szilvalekvár, 5 púpos evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál sertészsír, 3,5 dl tejföl, só. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a tojással és annyi vízzel kidolgozzuk, hogy gyúrható, kemény tésztát nyerjünk. Gyúródeszkán is […]

Rakott tészta Tovább olvasom »

Mocskos tészta

Mocskos tészta Hozzávalók: A tésztához: 3 tojás, 50 dkg liszt, 1 evőkanál sertészsír, csipetnyi só. A töltelékhez: 20 dkg dió, 20 dkg szikkadt szilvalekvár, 7-8 evőkanál kristálycukor, 1 dl forró víz. A tepsi (vagy sütőforma) kenéséhez: zsír. A három tojást a liszttel és egy evőkanálnyi vízzel összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle. Ezeket egyenként 1-2 mm

Mocskos tészta Tovább olvasom »