őzhús

Vadászleves dozmati módra

Vadászleves dozmati módra Hozzávalók: 40 dkg őzhús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 szelet zellergumó, 1 szelet karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tv-paprika, 2 kicsi paradicsom, 30 dkg zsenge zöldborsó, 15 dkg vegyes erdei gomba, 1 fakanál sertészsír, 8 dkg lúdgége tészta, 4 dl tejszín, citromlé. Fűszerek: só, feketebors, őrölt kömény, …

Vadászleves dozmati módra Tovább »

Vargányás őzpörkölt sült burgonyagombóccal

Vargányás őzpörkölt sült burgonyagombóccal Hozzávalók: (15 főre) 3 kg vegyes őzhús, 1 kg vargánya, 1,2 kg vöröshagyma, 3 fakanál sertészsír, 4 szelet füstölt tokaszalonna, 3 paradicsom, 3 tv-paprika, só, 1 evőkanál egész kömény, 20 db borókabogyó, 1 evőkanál őrölt feketebors, 8 babérlevél, 4 evőkanál fűszerpaprika, 1 púpos evőkanál kakukkfű, 2 dl vörösbor, fél fej fokhagyma. …

Vargányás őzpörkölt sült burgonyagombóccal Tovább »