palacsinta

Pannakuka

Pannakuka Hozzávalók: 50 dkg liszt, fél liter tej, 3 evőkanál cukor, 2 tojás, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, a sütéshez étolaj. Tálaláshoz: fahéjas porcukor, bármilyen lekvár. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel, akkor csipetnyi sót, két tojást, és lisztet keverünk hozzá. Teljesen simára kidolgozzuk. Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit 15 …

Pannakuka Tovább »

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával Hozzávalók: 1 kg harcsa, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 paradicsom, 3 paprika, 15 dkg liszt, 3 evőkanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma. A sütéshez étolaj. A palacsintához: 1 tojás, 15 dkg liszt, szódavíz, 2 dl tej, só, 50 dkg túró, fél …

Harcsapaprikás kapros-túrós palacsintával Tovább »

Halas palacsinta

Halas palacsinta Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 1 tojás, fél deci tej, szódavíz, só, a sütéshez étolaj. Töltelékhez: 1 kg halhús (fej, farok), hal alaplé, só, 1 kávéskanál őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 szelet beáztatott kenyér, 2 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 3 evőkanál tej, a sütéshez étolaj. A tálaláshoz tartármártás. …

Halas palacsinta Tovább »

Tárkonyos lé lábatlan tyúkkal

Tárkonyos lé lábatlan tyúkkal Hozzávalók: 1,5 liter víz, 1 csokor tárkony, 30 dkg füstölt nyúlja (vagy oldalas), 5 tojás, 1,7 liter (házi) tej, 2 evőkanál tejföl, 10 evőkanál liszt, só, 2 evőkanál 20 %-os ecet, 1 kávéskanál őrölt bors, 2 kávéskanál szódabikarbóna, kis csokor petrezselyem, fél deci étolaj. A vizet fazékba borítjuk. A húst kisebb …

Tárkonyos lé lábatlan tyúkkal Tovább »

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta Hozzávalók: 2 tojás, 30 dkg liszt, só, 1,5 dl tej, szódavíz. Töltelék: 50 dkg sertéshús 1 közepes vöröshagyma, 1 púpos fakanál sertészsír, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 evőkanál juhtúró, 3 evőkanál tejföl. A párolt káposztához: 2 evőkanál sertészsír, 20 dkg savanyú káposzta. A tepsi előkészítéséhez …

Juhtúrós, savanyú káposztás palacsinta Tovább »

Habos rakott palacsinta

Habos rakott palacsinta Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, fél evőkanál porcukor, fél liter tej, fél liter szódavíz, 2 evőkanál étolaj. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tej, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás sárgája. A töltelékhez: 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, 2 dl kajszibarack dzsem. A …

Habos rakott palacsinta Tovább »

Spenótos-túrós palacsinta

Spenótos-túrós palacsinta Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, 4 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só, 2 dl szódavíz, 1 dl tej, 50 dkg spenót, 1 teáskanál házi ételízesítő, 20 dkg reszelt sajt. A töltelékhez: 50 dkg túró, 4 evőkanál tejföl, 1 teáskanál só, 3 gerezd fokhagyma. A besamelmártáshoz: 10 dkg vaj, 4 púpos evőkanál liszt, 1 …

Spenótos-túrós palacsinta Tovább »

Kövér palacsinta

Kövér palacsinta Hozzávalók: 1 dkg élesztő, 2 tojás, 30 dkg liszt, csipetnyi só, 1 teáskanál cukor, fél liter tej, 2 dl szódavíz, 3 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 5 db alma, 1 kávéskanál fahéj, 3 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál zsír. A sütéshez étolaj. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Őrölt fahéjjal és cukorral összekeverjük. …

Kövér palacsinta Tovább »

Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával

Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 3 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl étolaj, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja és leve, 12,5 dkg tejföl, 4 evőkanál méz, 10 dkg áfonya. A sütéshez étolaj, a díszítéshez porcukor és citromfű. A tojásokat tálba ütjük, …

Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörös áfonyával Tovább »