sárgabarack

Sült barátfüle sárgabarackkal

Sült barátfüle sárgabarackkal Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 dkg porcukor, 1 tojás, 3 tojás sárgája, késhegynyi tört szegfűszeg, 1 citrom reszelt héja, gyűszűnyi rum, csipetnyi só, 2 evőkanál tejföl. Töltelék: 30 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg vágott dió, 3 evőkanál baracklekvár. A sütéshez fél liter étolaj. A lisztet tálba öntjük, a kockákra […]

Sült barátfüle sárgabarackkal Tovább olvasom »

Sárgabarackos rétes

Sárgabarackos rétes Hozzávalók: (5 levél réteshez) 1 kg liszt, 3 tojás sárgája, kb. fél liter langyos, sós víz, 3 evőkanál étolaj, 5 evőkanál olvasztott zsír. A töltelékhez: 1,5 kg sárgabarack, 30 dkg őrölt dió, 15 dkg zsemlemorzsa, ízlés szerint cukor, 5 vaníliás cukor, 3 dl tejföl, 2 teáskanál fahéj. A lisztet tálba szitáljuk, langyos, sós

Sárgabarackos rétes Tovább olvasom »