sertéstüdő

Mája leves regöliesen

Mája leves regöliesen Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg sertésmáj, 30 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, fél paprika, 1 paradicsom, 3 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, 10 szem egészbors, kávéskanálnyi őrölt bors, 4 közepes burgonya, 2 evőkanál házi ételízesítő. Rántás: 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 …

Mája leves regöliesen Tovább »

Belsőség pörkölt kapros-túrós galuskával

Belsőség pörkölt kapros-túrós galuskával Hozzávalók (8 főre): 1,5 kg sertésszív, 1,5 kg sertéstüdő, 4 fej vöröshagyma, 6 db tv-paprika, 4 db paradicsom, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 púpos teáskanál őrölt paprika, 2 kávéskanál őrölt kömény, 4 babérlevél, 1 teáskanál fokhagymakrém, 1 púpos teáskanál majoránna, 1 púpos fakanál sertészsír. A galuskához: 50 dkg liszt, 20 …

Belsőség pörkölt kapros-túrós galuskával Tovább »

Szalontüdő Pisti módra, petrezselymes tarhonyával

Szalontüdő Pisti módra, petrezselymes tarhonyával Hozzávalók: 1 sertéstüdő, 2 szív, 3 nyelv, 4 db citrom, 3 gerezd fokhagyma, 4 vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 6 babérlevél, 6 egész fűszerpaprika, 1 teáskanál egészbors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 4 karika csípős paprika, 1 teáskanál mustár, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 50 dkg tarhonya, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 …

Szalontüdő Pisti módra, petrezselymes tarhonyával Tovább »

Halasi savanyúmáj

Halasi savanyúmáj Hozzávalók: 10 dkg hasaalja szalonna, 1 vöröshagyma, 40 dkg porcogós lapockavég, 20 dkg sertéslép, 20 dkg sertéstüdő, 10 dkg sertésmáj, 10 dkg velő, diónyi zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 dl víz, 1 evőkanál darált paprika, 1 kávéskanál őrölt bors. 50 dkg vöröshagyma, csipetnyi só, 2 evőkanál cukor, fél dl víz, 1 teáskanál …

Halasi savanyúmáj Tovább »