sör

Barna sörös marharagu krumplival

Barna sörös marharagu krumplival Hozzávalók: (12 főre) 1,5 kg marhahús (comb), 30 dkg császárszalonna, 3 közepes vöröshagyma, 60 dkg apró szemű burgonya, 45 dkg apró hagyma, étolaj, 6 dkg vaj, 3 evőkanál paradicsompüré, 6 evőkanál kristálycukor, 4,5 dl barna sör, 2 liter alaplé (húsleves), 6 babérlevél, 9 gerezd fokhagyma, 8 evőkanál liszt. A megtisztított, lehártyázott […]

Barna sörös marharagu krumplival Tovább olvasom »

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Hozzávalók: 2 kg sertés oldalas (egészben), 50 dkg sertésmáj, 30 dkg vöröshagyma, sertészsír, 3 kávéskanál őrölt paprika, só, 2 teáskanál őrölt feketebors, 4 teáskanál majoránna, csipetnyi őrölt kömény, 1 dl rizs, 1,5 dl hús alaplé, 2,5 dl sör, 3 evőkanál zsemlemorzsa. Dödölle: 60 dkg krumpli, só, babérlevél,

Töltött oldalas májjal, hagymás dödöllével és vegyes salátával Tovább olvasom »

Malacsült savanyú káposztával

Malacsült savanyú káposztával – Prádli Hozzávalók: 1db malac császárhús, 5 evőkanál sertészsír, só, őrölt feketebors, 2 dl világos sör, 50 dkg savanyú káposzta, 20 szem színes bors, köretnek burgonyakrokett. A malac császár bőrét hosszanti és kereszt irányban is bevágjuk, de nem végig. Jó alaposan minden oldalát besózzuk úgy, hogy a mélyedésekbe is jusson, majd enyhébben

Malacsült savanyú káposztával Tovább olvasom »

Sörös gombóc

Sörös gombóc Hozzávalók: 50 dkg darált sertéscomb, 50 dkg vöröshagyma, 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 dl sör, 2 evőkanál étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál majoránna. A sütéshez étolaj. A morzsolt élesztőre kevés cukrot szórunk, felöntjük egy deci langyos vízzel, összekeverjük, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk,

Sörös gombóc Tovább olvasom »

Mundéros csuka másképp

Mundéros csuka másképp Hozzávalók: 2 kg tisztított, kifilézett, sűrűn beirdalt csuka, 2 kg vöröshagyma, 3 fej fokhagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál őrölt feketebors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl sör, 1 dl étolaj, só, 2 dl tejföl, 40 dkg füstölt szalonna kisütve. A hagymás krumplihoz: 2 kg krumpli, 5 vöröshagyma,

Mundéros csuka másképp Tovább olvasom »

Csukafilé sörtésztában

Csukafilé sörtésztában Hozzávalók: egy közepes, kb. 1 kilós csuka, 1 fej fokhagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, borsikafű, só. A sörtésztához: 15 dkg liszt, 3 evőkanál étolaj, 2 dl sör, 1 tojás. A sütéshez étolaj. Köretnek párolt rizs, ízesítéshez citrom. A csuka fejét levágjuk, a bőrét rajta hagyjuk, és kifilézzük. A gerince mellett vágjuk be, egymás

Csukafilé sörtésztában Tovább olvasom »

Sertésínyencségek nyárson

Sertésínyencségek nyárson Hozzávalók: 2 egész sertés oldalas, 3 csirke, 10-15 sertésfarok és sertésnyelv. Só, egy-másfél liter sör. A mártáshoz 1 kg apróra vágott fokhagyma, 1 dl ecet, 1 dl étolaj, 1 evőkanál só, 1 dl víz, 1 evőkanál paprikakrém. A tálaláshoz saláta és kenyér. A húsokat besózzuk, és egy éjszakán át ebben pácoljuk. A húsokat

Sertésínyencségek nyárson Tovább olvasom »