sós

Hőkönperec

Hőkönperec  Hozzávalók: (kb. 15-20 főre) 1 liter tej, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, három kg finomliszt, 3 evőkanál só, 3 tojás, három dl aludttej, 2 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére 2 tojás, só. Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. […]

Hőkönperec Tovább olvasom »

Nudli

Nudli Hozzávalók: 1 adag a káposztás lepény tésztájából, 25 dkg zsemlemorzsa, egy dl étolaj, só, fahéj, kristálycukor. A nudli tésztája azonos a káposztás lepényével, ezért megtehetjük azt, hogy ha lepényt készítünk, akkor a négy buciból egyet nudli készítéséhez használunk fel. Amennyiben külön készítjük, akkor a lepény tésztamennyiségének negyedét véve készítjük el a nudlit. A zsemlemorzsát

Nudli Tovább olvasom »