spárga

Spárgás finom sütemény

Spárgás finom sütemény Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 evőkanál langyos tej, 1 dkg szalalkáli, 1 tojás, 10 dkg porcukor, 7 dkg margarin. A tepsi előkészítéséhez margarin, liszt. Másfél kg spárga, 2 teáskanál só, 3 teáskanál cukor, 2 teáskanál citromlé, 1 teáskanál rum, vagy aroma. 5 evőkanál liszt, fél liter tej, 20 dkg vaj, 20 dkg …

Spárgás finom sütemény Tovább »

Spárgás rétes

Spárgás rétes Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál ecet, csipetnyi só, 20 dkg vaj, 5 dkg liszt. A töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, 4 egész tojás, 1 tojás sárgája, kis csokor petrezselyem zöld, kávéskanál bors, csipetnyi só, 10 dkg sajt. 20 dkg spárga, 1 …

Spárgás rétes Tovább »

Spárgás vitaminsaláta

Spárgás vitaminsaláta Hozzávalók: 30 dkg spárga, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál citromlé. 1 fej saláta, kis csokor kapor- és petrezselyem zöld, 2 zöldhagyma, 2 hónapos retek. Az öntethez: 1 dl joghurt, 1 púpos evőkanál porcukor, kevés só, 2 evőkanál étolaj, 2 teáskanál citromlé. A spárgát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Sóval, cukorral, citromlével ízesített …

Spárgás vitaminsaláta Tovább »

Spárgás pecsenyefalatok

Spárgás pecsenyefalatok Hozzávalók: 60 dkg spárga, 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 teáskanál citromlé. 8 szelet kenyér, 8 szelet sertéskaraj, 10 dkg vaj, só, bors, 1 púpos evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 fakanálnyi sertészsír, kis csokor petrezselyem zöld, vagy zöldhagyma. A megtisztított, centis darabokra vágott spárgát sós, cukros, citromleves vízben puhára főzzük. Levét …

Spárgás pecsenyefalatok Tovább »

Túrós spárgatorta zöld spárgából

Túrós spárgatorta zöld spárgából Hozzávalók: (2 adaghoz) 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 2 púpos evőkanál tejföl, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só. 1 kg zöld spárgához 2 teáskanál só, 3 teáskanál cukor, 2 teáskanál citromlé. 30 dkg trappista sajt, 20 dkg füstölt sajt, kis csokornyi petrezselyem zöld, 50 dkg túró, 2 dl főzőtejszín, 4 …

Túrós spárgatorta zöld spárgából Tovább »

Spárgaleves szárnyas aprólékkal

Spárgaleves szárnyas aprólékkal Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, csokornyi petrezselyemzöld, 1 kávéskanál bors, ízlés szerint só, 70 dkg spárga, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt. A zsemlegombóchoz: 1 zsemle, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál zsemlemorzsa. A csirkeaprólékot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Közben a hagymát felaprítjuk, …

Spárgaleves szárnyas aprólékkal Tovább »

Spárgás sajttekercs

Spárgás sajttekercs Hozzávalók: (2 tekercshez) 1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg krémsajt, 1 kg előfőzött spárga, 1 evőkanál mustár és majonéz, 2 evőkanál tejföl, kis csokor petrezselyem zöldje, 40 dkg trappista sajt, 20 dkg gépsonka, 2 keményre főzött tojás, ízlés szerint só, 1 teáskanál bors. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk. A tisztított spárgát cukros- sós- citromleves …

Spárgás sajttekercs Tovább »