sütés nélkül

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 2-3 dl tej. Máz: 3-4 evőkanál víz, 3 púpos evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor. A tejben elkeverjük a lisztet. Sűrű besamelt főzünk belőle, amit kihűtünk. Összekeverjük a porcukrot és a puha vajat, majd a hideg besamelt is […]

Gesztenye rolád Tovább olvasom »

Keksz szalámi

Keksz szalámi Hozzávalók: (2 rúdhoz) 50 dkg háztartási keksz, 20 dkg dió, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 6 dkg kakaó, 1 evőkanál rum aroma (rum). A kekszet vastagabb nylon zacskóba tesszük, és klopfolóval durvára törjük. Ugyanígy aprítjuk fel a diót is. Ezeket egy tálban összekeverjük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Közben egy

Keksz szalámi Tovább olvasom »

Zserbó golyó

Zserbó golyó Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 25 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 8 evőkanál házi baracklekvár, 5 dkg színes tortadara, 4 evőkanál tej. A darált kekszet, diót, porcukrot négy evőkanál lekvárral, egy evőkanál kakaóval összekeverjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Ezt deszkán kézzel szétnyomkodjuk, vagy kinyújtjuk.

Zserbó golyó Tovább olvasom »

Keksz szalámi

Keksz szalámi Hozzávalók: 25 dkg keksz, 10 dkg őrölt dió, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dkg kakaó, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj. A kekszet apró darabokra tördeljük. A lisztet a vajjal, porcukorral, kakaóval és tejjel összekeverjük. Addig melegítjük, amíg minden elolvad és forró csokoládé lesz belőle. Ezt kihűtjük. A keksszel elkevert dióra

Keksz szalámi Tovább olvasom »

Nóri szelet

Nóri szelet Hozzávalók: 7 tojás, 2 vanília pudingpor, 1 l tej, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 marék apróra vágott dió, 40 dkg mogyorókrém, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 30 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaó, 2 dl habtejszín, a díszítéshez színes tortadara, vagy

Nóri szelet Tovább olvasom »

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg porcukor, fél dl rum, 1 vaníliás cukor, 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 1 tojás. A gesztenyemasszához 10 dkg porcukrot, egy vaníliás cukrot, kevés rumot öntünk, és alaposan összegyúrjuk. A porcukor másik felét egy egész tojással olvadásig főzünk, egy kanálnyi rummal ízesítjük, kicsit hűtjük, és elkeverjük benne

Gesztenye rolád Tovább olvasom »