szamóca

Mentás túrós – sütés nélkül

Mentás túrós – sütés nélkül Hozzávalók: 42 db háztartási keksz, 50 dkg túró, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 2 dl habtejszín, fél bögre szamóca, 1 evőkanál hidegen oldódó zselatin, 1,5 dl mentaszörp. Tetejére tejszínhab, eperdarabkák és mentalevél. A kekszek felét egy tálca aljára lerakjuk. Ezeket 4-5 evőkanálnyi mentaszörppel meglocsoljuk. A […]

Mentás túrós – sütés nélkül Tovább olvasom »

Hideg szamóca krémleves habzóborral

Hideg szamóca krémleves habzóborral Hozzávalók: 50 dkg szamóca, 10 dkg kristálycukor, 5 evőkanál habtejszín, 1,5 dl habzóbor. A díszítéshez: mentalevél, citrom. A szamócát megmossuk, zöld szárát eltávolítjuk. Tálba tesszük, megszórjuk cukorral, és ebben egy-két óráig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ezután leturmixoljuk. Közben beleöntjük a habzóbort, és a habtejszínt is. Hagyományos habszifonba töltjük, és egy

Hideg szamóca krémleves habzóborral Tovább olvasom »