szósz

Savanyú sűrű szósz tojással és nokedlivel

Savanyú sűrű szósz, tojással és nokedlivel – Saure Prie und Eier Hozzávalók: fél deci étolaj, 3 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 5 babérlevél, 4 tojás. Nokedli: 20 dkg liszt, só, víz. Az olajat a liszttel barnára pirítjuk, félrehúzzuk. Beleszórjuk az őrölt paprikát, felengedjük fél liter hideg vízzel, sóval, babérlevéllel, […]

Savanyú sűrű szósz tojással és nokedlivel Tovább olvasom »

Vörösborban pácolt vadnyúl piszkeszósszal és kukoricabodakkal

Vörösborban pácolt vadnyúl piszkeszósszal és kukoricabodakkal Hozzávalók: 1 egész tisztított nyúl, 2 dl tejföl, 40 dkg füstölt szalonna, 4 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem, 3 dl száraz vörösbor, 6 kockacukor, 2 citrom, 1 evőkanál liszt, só, őrölt feketebors, 2 babérlevél, szerecsendió, 1 fej fokhagyma. A pácoláshoz fokhagymás, sós tej. Piszkeszósz: 50 dkg piszke (egres), 1 citrom,

Vörösborban pácolt vadnyúl piszkeszósszal és kukoricabodakkal Tovább olvasom »

Makala – fokhagyma szósz lángossal

Makala – fokhagyma szósz lángossal Hozzávalók: a lángoshoz: 1 kg liszt, másfél dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 20 dkg rétesliszt, 1 tojás, a sütéshez étolaj. A makalához: 5 dkg sertészsír, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 púpos evőkanál

Makala – fokhagyma szósz lángossal Tovább olvasom »

Medvehagyma szósz kelt gombóccal

Medvehagyma szósz kelt gombóccal Hozzávalók: egy nagy csokor medvehagyma, só, 1 diónyi zsír, 2 evőkanál liszt, fél liter húslé. A gombóchoz: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 tojás. A medvehagymát megmossuk, és széles metéltre felvágjuk. Lábosba tesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje,

Medvehagyma szósz kelt gombóccal Tovább olvasom »