takarmányrépa

Sonkás répa

Sonkás répa Hozzávalók: 1 nagy takarmányrépa, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 kg füstölt sonka, só, 1/2 dl étolaj.   A sonkát felszeleteljük, majd kockákra vágjuk. Egy fazékban, vízzel felöntve puhulásig főzzük. A répát megtisztítjuk, a végét levágjuk, mert az fás lehet. Egy nagyobb tálba hideg vizet borítunk, […]

Sonkás répa Tovább olvasom »

Tejfölös répa

Tejfölös répa Hozzávalók: (8 főre) 1 kg sertéslapocka, 1 füstölt csülök, 2 kg savanyított répa, 3 evőkanál sertészsír, 3 evőkanál liszt, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 vöröshagyma. Rántás: 1 púpos fakanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika. Habarás: 4 evőkanál

Tejfölös répa Tovább olvasom »

Répaleves

Répaleves Hozzávalók: (10 főre) 2,5 kg takarmányrépa, 3 vöröshagyma, 1 egész füstölt csülök, 2 fakanál sertészsír, 3 kanál liszt, 6 gerezd fokhagyma, 6 babérlevél, 2 teáskanál majoránna, 2 teáskanál őrölt fehérbors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 4 teáskanál só, 4 evőkanál ecet, 4,5 dl tejföl. A csülköt kisebb darabokra vágva fazékban félpuhára főzzük (legalább egy óra

Répaleves Tovább olvasom »