Levendulás túrós pogácsa csoki reszelékkel
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 2 evőkanál frissen vágott levendulavirág, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál reszelt étcsokoládé, a tetejére 1 tojás sárgája.
A liszthez először a sütőport, majd a túrót, a vajat, és a felvert tojást adjuk. A levendula virágot apróra vágva, a csokoládét reszelve borítjuk bele. Kanállal kezdjük összekeverni. Amikor kezd összeállni, jó alaposan kézzel is kidolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkán átforgatjuk, letakarjuk, egy órát pihentetjük, hogy a sütőpor dolgozzon a tésztában.
Ezután ujjnyi vastagra sodorjuk, tetejét késsel bevagdossuk, közepes méretű pogácsaformával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben húsz perc alatt megsütjük.