2009-es év receptjei

Árpagyöngyös hurka

Árpagyöngyös hurka Hozzávalók: Az abalébe: a sertés belsőségei (tüdő, szív, vese), fejhús, szalonna, bőrke, 4...

Tovább

Babsaláta

Babsaláta Hozzávalók: 1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5...

Tovább

Bajnai csípős bab

Bajnai csípős bab bográcsban Hozzávalók: (30 főre): 50 dkg házi füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír,...

Tovább

Bálmos

Bálmos Hozzávalók: 3 evőkanál búzaliszt, 3 evőkanál búzadara, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 10...

Tovább

Birkakáposzta

Birkakáposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg birkahús csontos és húsos része nagyobb kockákra...

Tovább

Borleves

Borleves Hozzávalók: 1 liter vörös-vagy fehérbor, 1 liter víz, csipetnyi só, 15-20 szem szegfűszeg, 1...

Tovább

Cserépedényes bab

Cserépedényes bab Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 15 dkg árpagyöngy, 20 dkg házi füstölt sonka (vagy...

Tovább

Csirkegulyás

Csirkegulyás Hozzávalók: 2 evőkanál sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 fakanál darált...

Tovább

Darunyak

Darunyak Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg teavaj, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 2 dl...

Tovább

Déli hús

Déli hús Hozzávalók: 50 dkg sertésoldalas, 50 dkg sertéscomb, 60 dkg tokaszalonna, 1 evőkanál só,...

Tovább

Diós pogácsa

Diós pogácsa Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 15 dkg darált dió, 15 dkg...

Tovább

Ecetes keszeg

Ecetes keszeg Hozzávalók: 1 kg keszeg, 30 dkg kukoricaliszt, só, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, a...

Tovább

Édes kukoricamálé

Édes kukoricamálé Hozzávalók: (2 tepsi máléhoz) 1 kg kukoricadara, 6 vaníliás cukor, 2 sütőpor, 20...

Tovább

Fehér egér

Fehér egér Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 40 dkg sertészsír, 10 dkg porcukor,...

Tovább

Filcli

Filcli Hozzávalók: 2 egész csirkemell, 2 csirke zúza, 2 csirke mája, 2 nagyobb fej vöröshagyma,...

Tovább

Gerinces mézes

Gerinces mézes Hozzávalók: (3 gerincsütőhöz) 6 tojás, 12 dkg cukor, 25 dkg vegyes virágméz, 25...

Tovább

Grízes mézes

Grízes mézes Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg sertészsír, 1 tojás, 5...

Tovább

Gyümölcsös pite

Gyümölcsös pite Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, fél citrom héja, 1 kg alma,...

Tovább

Hagymamártás

Hagymamártás Hozzávalók: 1 kg hagyma, 2 dl étolaj, 2 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 evőkanál...

Tovább

Hájas kráfli

Hájas kráfli Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál ecet, 3 csipetnyi só,...

Tovább

Hajdinaleves

Hajdinaleves Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb szál petrezselyem gyökere, 2...

Tovább

Húsvéti patkó

Húsvéti patkó Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor, 2,5 dkg élesztő,...

Tovább

Kanonok lepény

Kanonok lepény Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, csipetnyi só, 1 citrom...

Tovább

Karórépa főzelék

Karórépa főzelék Hozzávalók: (10 főre): 2 kg takarmányrépa, 6 babérlevél, 2 nagy fej vöröshagyma, másfél...

Tovább

Kemencés sült

Kemencés sült Hozzávalók: a császárszalonnához: egy nagyobb darab császárszalonna, kömény, fokhagyma, őrölt pirospaprika, koriander, só....

Tovább

Királyi lakomás tál

Királyi lakomás tál Pulykacomb és csülök hajtogatott tésztában: A húsokat sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve elősütjük....

Tovább

Klopfolt pecsenye

Klopfolt pecsenye Hozzávalók: 1 kg borjúhús, só, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 10 szem egész...

Tovább

Krumplis csipetke

Krumplis csipetke Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 3 közepes nagyságú burgonya, só, 1 fej...

Tovább

Krumplis gombócleves

Krumplis gombócleves Hozzávalók: 4 közepes nagyságú burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem...

Tovább

Krumplis pacsa

Krumplis pacsa Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, 3 tojás, másfél dl étolaj, 50 dkg liszt,...

Tovább

Krumplis rétes

Krumplis rétes Hozzávalók: (3 cipónyi réteshez) másfél kg burgonya, 2 evőkanál kristálycukor, 1 liter tejföl,...

Tovább

Krumplis rétes

Krumplis rétes Hozzávalók: A tésztához: 2 marék finomliszt, fél marék rétesliszt, kb. fél liter savó,...

Tovább

Kukóleves

Kukóleves Hozzávalók: 12 db tojás héja (kukója), 1 malac (vagy borjú) tüdeje, nyelve és szíve,...

Tovább

Kukoricagánica

Kukoricagánica Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, csipetnyi só, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2...

Tovább

Kukoricakásás hurka

Kukoricakásás hurka Hozzávalók: 2 kg kukoricakása, só, 1 csokor majoránna (vagy morzsolt majoránna), babérlevél, 2...

Tovább

Kukoricás pogácsa

Kukoricás pogácsa Hozzávalók: 30 dkg kukoricaliszt, 20 dkg darált dió, csipetnyi só, 5 evőkanál porcukor,...

Tovább

Langalló

Langalló Hozzávalók: (10 langallóhoz) 5 kg liszt, 25 dkg élesztő, 1 liter tej, 2 evőkanál...

Tovább

Laska és zlicsnaka

Laska és zlicsnaka Hozzávalók: 50 dkg liszt, só, a tetejére vágott zsír, vagy füstölt szalonnadarabkák....

Tovább

Leveles lepény

Leveles lepény Hozzávalók: (2 sütő tepsihez) 1 kg liszt, 4 dkg élesztő, só, 80 dkg...

Tovább

Lisztes sterc

Lisztes sterc Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 teáskanál só, 15 dkg sertészsír. A tálaláshoz ízlés...

Tovább

Mesztegnyői rétes

Mesztegnyői rétes Hozzávalók: (5 levél réteshez) 1,5 kg liszt, 2 kávéskanál só, 1 tojás, 2...

Tovább

Mutykalica

Mutykalica Hozzávalók: (10-12 főre) 4 nagy fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 3 dl olívaolaj, 30...

Tovább

Öreg lebbencs

Öreg lebbencs Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás. A leveshez: 30 dkg krumpli,...

Tovább

Pácolt hal

Pácolt hal Hozzávalók: (2 személyre) 6 pontyszelet, só 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 dl étolaj,...

Tovább

Pácolt húsleves

Pácolt húsleves (2 fogásos ebéd) Hozzávalók: a páchoz: só, 1 fej fokhagyma, 70 dkg kövér...

Tovább

Pincepörkölt

Pincepörkölt Hozzávalók: (20 főre) 4 kg sertéslapocka, 50 dkg sertészsír, 50 dkg vöröshagyma, 5 kg...

Tovább

Pljeszkavica

Pljeszkavica Hozzávalók: 30-30 dkg birka-sertés- és marhahús, 1 kg vöröshagyma, só, őrölt feketebors. A pitához...

Tovább

Rakott puliszka

Rakott puliszka Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 20 dkg kukoricaliszt, 4 szál zöldhagyma, 1 csapott evőkanál...

Tovább

Rátkai palacsinta

Rátkai palacsinta Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj,...

Tovább

Reggeli – Tunki

Reggeli (Tunki) Hozzávalók: 30 dkg füstölt szalonna, 7 dl tej, 2 evőkanál liszt, 1 púpos...

Tovább

Répaleves

Répaleves Hozzávalók: (10 főre) 2,5 kg takarmányrépa, 3 vöröshagyma, 1 egész füstölt csülök, 2 fakanál...

Tovább

Savanyú húsleves

Savanyú húsleves Hozzávalók: 1,5 kg sertéstarja, só, 1 csípős fűszerpaprika, 3 babérlevél, egy kis fej...

Tovább

Savanyú tojás

Savanyú tojás Hozzávalók: 2 dl étolaj, 4 púpos evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 3 babérlevél,...

Tovább

Savóleves

Savóleves Hozzávalók: 1- 1,5 liter savó, 1 teáskanál só, 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál tejföl,...

Tovább

Sváb derelye

Sváb derelye Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt, 2 tojás, csipetnyi só. A töltelékhez: 15...

Tovább

Szalalkális tészta

Szalalkális tészta Hozzávalók: (nagy adag süteményhez) 1 kg liszt, 35 dkg kristálycukor, 25 dkg sertészsír,...

Tovább

Szalonnás káposzta

Szalonnás káposzta Hozzávalók: 50 dkg füstölt oldalas, 50 dkg füstölt szalonna, másfél kg savanyú káposzta,...

Tovább

Százrétű kalács

Százrétű kalács Hozzávalók: (2 tepsi kalácshoz) 1 kg félfogós liszt, 1 evőkanál cukor, 10 dkg...

Tovább

Szigligeti fogas

Szigligeti fogas Hozzávalók: egy kb. 1,2 kilónyi tisztított fogas, só, őrölt feketebors, 30 dkg zsemlemorzsa,...

Tovább

Tejfölös céklaleves

Tejfölös céklaleves Hozzávalók: 1 céklarépa, 1 nagyobb sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, 1 vöröshagyma, 1 csapott...

Tovább

Tejfölös csirke

Tejfölös csirke puliszkával Hozzávalók: egy egész friss, megtisztított, kisebb darabokra vágott csirke, 3 közepes fej...

Tovább

Tejfölös lángos

Tejfölös lángos Hozzávalók: (2 kisebb sütő tepsihez) 70 dkg liszt, 2-3 dl tej, 1 teáskanál...

Tovább

Töltelék

Töltelék Hozzávalók: fél kg sertésmáj, fél kg vegyes darált sertéshús, 4 tojás, 1 púpos kávéskanál...

Tovább

Töltött zsemle

Töltött zsemle (túrós és káposztás) Hozzávalók: 8 zsemle, 2 dl tej, fél fej káposzta, fél...

Tovább

Túrós béles

Túrós béles Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg sertészsír, 2 teáskanál só, 1 tojás sárgája....

Tovább

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa Hozzávalók: 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 3 dkg élesztő, 10 dkg margarin...

Tovább

Túrós táskaleves

Túrós táskaleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt paprika,...

Tovább

Vasi pecsenye

Vasi pecsenye Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj, 10 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 tojás,...

Tovább

Virsli kabátban

Virsli kabátban Hozzávalók: 1 dl tej, 1,5 dkg élesztő, csipetnyi cukor, 30 dkg liszt, 3...

Tovább