2010-es év receptjei

Aranygaluska

Aranygaluska Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 dl langyos tej, 2 tojás, 10 dkg kristálycukor, 10...

Tovább

Barack

Barack Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 1...

Tovább

Betyárgombóc

Betyárgombóc Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 tojás, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál...

Tovább

Betyárgombóc nokedlivel

Betyárgombóc nokedlivel Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 4 tojás, másfél evőkanál só, 1 teáskanál őrölt...

Tovább

Borsos kalács

Borsos kalács Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg cukor, csipetnyi só, 4 dkg élesztő, fél...

Tovább

Csipetka leves

Csipetka leves Hozzávalók: 2 kg marharostélyos (vagy lábszár), 1-1 nagy csokor petrezselyem és zeller zöldje,...

Tovább

Csirkehalászlé

Csirkehalászlé Hozzávalók: (8-10 főre) 1 liter halászlé alap, 2 db bő egy kilós csirke, 6...

Tovább

Csorba leves

Csorba leves Hozzávalók: (10 főre) 1 kg csirke szárny, 50 dkg sertés húsos csont, 3...

Tovább

Darázscsípés

Darázscsípés Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg túró, háromnegyed dl étolaj, 18 dkg cukor, 1...

Tovább

Diós-mákos vekni

Diós-mákos vekni Hozzávalók: (3 rúdhoz) 1,2 kg liszt, 4,5 dl langyos tej, 5 dkg élesztő,...

Tovább

Felhő szelet

Felhő szelet Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 5 tojás. A...

Tovább

Ferdinánd

Ferdinánd Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só,...

Tovább

Fordított köleskása

Fordított köleskása Hozzávalók: (10-12 főre) 1 kg hántolt köles, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg füstölt...

Tovább

Főtt bundás kenyér

Főtt bundás kenyér Hozzávalók: fél kg szikkadt kenyér, 15 dkg liszt, só, 2 evőkanál sertészsír,...

Tovább

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg porcukor, fél dl rum, 1 vaníliás cukor,...

Tovább

Gesztenyés koszorú

Gesztenyés koszorú Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 3 dkg élesztő,...

Tovább

Gölődin leves

Gölődin leves Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 25 dkg liszt....

Tovább

Gombóc leves

Gombóc leves Hozzávalók: (3 adag tésztához) 3 kg krumpli, só, 6 marék liszt. A leveshez:...

Tovább

Hegyi csülök

Hegyi csülök Hozzávalók: 2 első csülök, 2 babérlevél, 10 szem egész bors, 1 kg burgonya,...

Tovább

Kásás káposzta

Kásás káposzta Hozzávalók: (10 főre) 1 füstölt, hátsó csülök, 1,5 kg füstölt sertéscomb (sonka), 50...

Tovább

Kisrózsa

Kisrózsa Hozzávalók: 4 dl tejföl, 2 dkg élesztő, negyedzacskónyi sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 30...

Tovább

Kolbászos kása

Kolbászos kása Hozzávalók: 40 dkg kukoricakása, 2 teáskanál só, 2 evőkanál sertészsír, 30 dkg füstölt...

Tovább

Kolbászos pompos

Kolbászos pompos Hozzávalók: (2 tepsi pomposhoz) 1,5 kg liszt, 1,5 liter tej, 7,5 dkg élesztő,...

Tovább

Köles béles

Köles béles Hozzávalók: 20 dkg hántolt köles, 25 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, só, 1...

Tovább

Kossuth kifli

Kossuth kifli Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30...

Tovább

Krumpli fánk

Krumpli fánk Hozzávalók: egy adag tészta (a gombóc leves tésztájából), liszt, a sütéshez étolaj, porcukor,...

Tovább

Krumplis nudli

Krumplis nudli Hozzávalók: egy adag tészta (a gombóc leves tésztájából), liszt. Fakanálnyi sertészsír, 2 kanál...

Tovább

Kukorica pogácsa

Kukorica pogácsa Hozzávalók: 40 dkg kukoricaliszt, 70 dkg búzaliszt, 1 sütőpor, 2 dl tejföl, 25...

Tovább

Kukorica torta

Kukorica torta Hozzávalók: a forma kikenéséhez 3 dkg vaj, és 2 evőkanál kukoricaliszt. A tésztához...

Tovább

Kukoris

Kukoris Hozzávalók: 5 kg liszt, 3 evőkanál só, 5 evőkanál cukor, 15 dkg élesztő, 5...

Tovább

Kulcsos kalács

Kulcsos kalács Hozzávalók: (5 nagy kalácshoz) 2,5 liter tej, 10 dkg élesztő, 50 dkg cukor,...

Tovább

Kútkifli

Kútkifli Hozzávalók: 55 dkg liszt, 20 dkg sertészsír, 3 tojás, 4 dl tejföl, 1 dl...

Tovább

Lecsós tarhonya

Lecsós tarhonya Hozzávalók: 30 dkg füstölt szalonna, 6 db paprika, 2 db vöröshagyma, 3 teáskanál...

Tovább

Libaleves és libasült

Libaleves és libasült Hozzávalók: 1 megtisztított, feldarabolt liba, 2 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé,...

Tovább

Magyaros szűzérmék

Magyaros szűzérmék Hozzávalók: kb. fél kg sertés szűzérme, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, étolaj....

Tovább

Mákos guba

Mákos guba Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, egy teáskanál cukor....

Tovább

Mákos kukorica

Mákos kukorica Hozzávalók: másfél kg (vagy hat cső) kukorica, 50 dkg darált mák, 50 dkg...

Tovább

Mancsos tészta

Mancsos tészta Hozzávalók: 50 dkg nagykocka tészta, 1 liter tej, 1 csapott evőkanál só, 2...

Tovább

Mézes-mustáros csirke

Mézes-mustáros csirke Hozzávalók: 1 egész megtisztított csirke, 5 vöröshagyma, 40 dkg sárgarépa, étolaj, 3 evőkanál...

Tovább

Molnár laska

Molnár laska Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 tojás, 3 púpos evőkanál porcukor, 2-2,5 dl tej,...

Tovább

Nagyrózsa

Nagyrózsa Hozzávalók: kb. 1 kg liszt, 10 db tojás, 1 liter tej, 1 evőkanál porcukor,...

Tovább

Nóri szelet

Nóri szelet Hozzávalók: 7 tojás, 2 vanília pudingpor, 1 l tej, 7 evőkanál cukor, 3...

Tovább

Pálinkás csöröge

Pálinkás csöröge Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 tojás sárgája, 3 evőkanál kristálycukor, csipetnyi só, 2...

Tovább

Pandúr gulyás

Pandúr gulyás Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 dl étolaj,...

Tovább

Paprikás kalács

Paprikás kalács Hozzávalók: 7,5 dl langyos tej, 7,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 90 dkg...

Tovább

Paprikás pogácsa

Paprikás pogácsa Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg sertészsír, 2 teáskanál só, őrölt feketebors, csípős...

Tovább

Paraszt torta

Paraszt torta Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2-3 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő,...

Tovább

Parasztkrémes

Parasztkrémes Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 4 teáskanál...

Tovább

Pecc pite

Pecc pite Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 tojás, csipetnyi só, 3 dkg...

Tovább

Petőfi rostélyos

Petőfi rostélyos Hozzávalók: személyenként 1 darab 20-30 dekás csontos rostélyos, vagy tarja szelet, só, őrölt...

Tovább

Pezsgős laska

Pezsgős laska Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 teáskanál cukor, csipetnyi só, 2 teáskanál szódabikarbóna. A...

Tovább

Pörcös hajtóka

Pörcös hajtóka Hozzávalók: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 1 evőkanál cukor,...

Tovább

Rácsos almás

Rácsos almás Hozzávalók: 1,5 kg (legjobb a jonatán) alma, 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás...

Tovább

Raguleves cserépedényben

Raguleves cserépedényben Hozzávalók: 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 zellergumó, 4 sárgarépa és 4 petrezselyem gyökere,...

Tovább

Rakott hús

Rakott hús Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 kg sertéskaraj, 30 dkg húsos füstölt szalonna, 3...

Tovább

Rétes leves

Rétes leves Hozzávalók: 1 fakanálnyi sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 kávéskanál...

Tovább

Rongyos rétes

Rongyos rétes Hozzávalók: 60 dkg burgonya, só, 1 tojás, 5-10 dkg liszt, 15 dkg búzadara,...

Tovább

Rucás kása

Rucás kása Hozzávalók: 1 egész, megtisztított, és feldarabolt kacsa, 1 kg rizs, 6 szál sárgarépa,...

Tovább

Saláta leves

Saláta leves Hozzávalók: 2 fej saláta, fél dl étolaj, 4 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma,...

Tovább

Savanyú nyelvleves

Savanyú nyelvleves Hozzávalók: 1 kg sertésnyelv, 4 babérlevél, kb. 20 szem egész bors, 10 gerezd...

Tovább

Savanyú tojásleves

Savanyú tojásleves Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 7 babérlevél, 2...

Tovább

Schupnudli

Schupnudli Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 40 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 1 teáskanál...

Tovább

Slambuc

Slambuc Hozzávalók: 6 kg burgonya, 2 kg lebbencstészta, 1 kg szalonna, só, 2 evőkanál őrölt...

Tovább

Sonkás tészta

Sonkás tészta Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 4 tojás, 2 teáskanál só. A raguhoz:...

Tovább

Sörkifli

Sörkifli Hozzávalók: 1 kg liszt, 7 dkg élesztő, 2 dl étolaj, 1 evőkanál só, kávéskanálnyi...

Tovább

Spitzpuwe

Spitzpuwe Hozzávalók: 25 dkg margarin, 35 dkg liszt, 20 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 tojás,...

Tovább

Sült gőzgombóc

Sült gőzgombóc Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 1 evőkanál cukor,...

Tovább

Székelykáposzta

Székelykáposzta Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 4 fej vöröshagyma, másfél kg sertés lapocka, 1 evőkanál...

Tovább

Tarhonya

Tarhonya Hozzávalók: 1 kg félfogós liszt, 6 tojás, só, kevés víz. A tojásokat felütjük, 2...

Tovább

Tejes pite

Tejes pite Hozzávalók: 8 tojás, 40 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 liter tej, 80...

Tovább

Tenkes gulyás

Tenkes gulyás Hozzávalók: összesen 2 kg marhalapocka, marhafartő és marhalábszár, 40 dkg vöröshagyma, 15 dkg...

Tovább

Tepsis krumpli

Tepsis krumpli Hozzávalók: 50 dkg krumpli, teáskanálnyi só, 2 evőkanál sertészsír, 1 kg kolbász és...

Tovább

Tízperces sütemény

Tízperces sütemény Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj...

Tovább

Töltött lángos

Töltött lángos Hozzávalók: 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, egy csapott evőkanál cukor, másfél dl...

Tovább

Túró fasírt

Túró fasírt Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg zabpehely, 15 dkg sajt, 2 tojás, 2...

Tovább

Túrós fánk

Túrós fánk Hozzávalók: (8 főre) 1,2 kg liszt, 8 dl tej, 2 teáskanál só, 4...

Tovább

Üdítő szelet

Üdítő szelet Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 dl étolaj, 4 púpos evőkanál liszt,...

Tovább

Vargabéles

Vargabéles Hozzávalók: A rétestésztához: 35 dkg finomliszt, 35 dkg rétesliszt, 2 teáskanál só, 2 evőkanál...

Tovább

Zöldpaprikás sertésmáj

Zöldpaprikás sertésmáj Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 3 zöldpaprika, 3 vöröshagyma, 30 dkg sertészsír, fél evőkanál...

Tovább