2013-as év receptjei

Almás köles

Almás köles Hozzávalók: 1 kg alma, 1 rúd fahéj, 50 dkg köles, 1 liter tej,...

Tovább

Aranygaluska

Aranygaluska Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 15 dkg margarin, 2,5 dl étolaj, 5...

Tovább

Badacsonyi köleskása

Badacsonyi köleskása Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb sárgarépa,...

Tovább

Barackos gombóc

Barackos gombóc Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 30 dkg kajszibarack, 1 evőkanál sertészsír,...

Tovább

Bükki káposzta

Bükki káposzta Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg vargánya, 1...

Tovább

Erős kifli

Erős kifli Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 5 kávéskanál só, 8 teáskanál cukor,...

Tovább

Felvidéki gombócleves

Felvidéki gombócleves Hozzávalók: 60 dkg marhacsont. 40 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, krumpli,...

Tovább

Fumu

Fumu Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 evőkanál só, 5 dl tej, 1 tojás, 5 dkg...

Tovább

Gömböc krumpli

Gömböc krumpli Hozzávalók: 1 sertés gyomra, 1,5 kg tepertő, 2 kg krumpli, 2 vöröshagyma, 4...

Tovább

Kalácsfánk

Kalácsfánk Hozzávalók: 50 dkg szikkadt kalács, 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 4...

Tovább

Karádi kanászleves

Karádi kanászleves Hozzávalók: (8 főre) 20 dkg húsos füstölt szalonna, 4 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1...

Tovább

Kelett gömbőke

Kelett gömbőke Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor,...

Tovább

Kötözött tésztaleves

Kötözött tésztaleves Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál...

Tovább

Lakodalmi cukorperec

Lakodalmi cukorperec Hozzávalók: 50 dkg liszt, 11 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 2 evőkanál kristálycukor,...

Tovább

Lúdláb torta

Lúdláb torta Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, fél csomag sütőpor. A...

Tovább

Mágnás dióspite

Mágnás dióspite Hozzávalók: 35 dkg liszt, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor,...

Tovább

Miccs

Miccs Hozzávalók: 1 kg marhahús (lapocka), 50 dkg birkacomb, 50 dkg sertéscomb, 2 kávéskanál só,...

Tovább

Nyögvenyelő

Nyögvenyelő Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 tojás, 30 dkg liszt, 50 dkg túró, 20 dkg...

Tovább

Rakott lepcsánka

Rakott lepcsánka Hozzávalók: (8 főre) 2 kg krumpli, 1 kg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt...

Tovább

Rozmaringos bárány

Rozmaringos bárány Hozzávalók: fél bárány, 6 ág friss rozmaring, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só,...

Tovább

Sakktorta

Sakktorta Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor....

Tovább

Salátás húsleves

Salátás húsleves Hozzávalók: 2 csirke far-hát, 1 csirkemell filé, 30 dkg sovány sertéshús, 1 kávéskanál...

Tovább

Sós kifli

Sós kifli Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 teáskanál cukor,...

Tovább

Tejes tarhonyaleves

Tejes tarhonyaleves Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 5 dl tej, 1 teáskanál...

Tovább

Tirpák tarhonya

Tirpák tarhonya Hozzávalók: 40 dkg húsos szalonna, 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál sertészsír, fél...

Tovább

Tüdős burgonyaleves

Tüdős burgonyaleves Hozzávalók: 70 dkg tüdő, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 2 teáskanál só,...

Tovább

Tunki

Tunki Hozzávalók: (10 főre) 2 kg sertés lapocka, 50 dkg sertésmáj, 3 evőkanál sertészsír, 3...

Tovább

Túrófánk

Túrófánk Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 3 dl tejföl, 1...

Tovább

Túrós peri

Túrós peri Hozzávalók: 2 tojás, 1 teáskanál só, liszt, 30 dkg szikkadt kajszibarack lekvár, 50...

Tovább

Tutuka

Tutuka Hozzávalók: 25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl...

Tovább

Zalai borítós

Zalai borítós Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1...

Tovább