Töltött tyúk húsos töltelékkel

Töltött tyúk húsos töltelékkel, káposztás nokedlivel

Hozzávalók: A tyúkhúslevesből kiszedett húsok, 4 zsemle, 20 dkg csirkemáj, 5 főtt tojás, 2 vöröshagyma, só, őrölt feketebors, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 tojás. Köret: 50 dkg savanyú káposzta, 2 fakanál sertészsír, 20 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, 3 tojás, 1 teáskanál só, 2 dl víz.

A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomjuk, és egy tálba morzsoljuk. A vöröshagymát felkockázzuk, zsírban üvegesre pároljuk, közben az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.

A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk, összesütjük a hagymával, közben sózzuk, csipetnyi borsot szórunk rá.

Öt tojást keményre főzünk, megtisztítunk, ráreszeljük a zsemlére. A nyers tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és a hagymás májjal összekeverjük. Egy normál méretű tepsit kizsírozunk, az aljában elterítjük a tölteléket. Tetejére kerülnek e levesből kiszedett húsok, bőrüket lezsírozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben negyven percig sütjük.

Közben elkészítjük a köretet. A káposztát – ha túl savanyú, átmossuk – kisebb hosszúságúra vágjuk, zsírban megpároljuk.

A nokedli hozzávalóit összekeverjük annyi vízzel, hogy megfelelő állagú legyen, ezt forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A káposztával összekeverve tálaljuk a sült tyúkhús, és a kockákra vágott töltelék mellé.